Acum citesti
Sprint Apolon 12 (2022): cu mici schimbări în noul sezon

Testul cu Sprint Apolon 12, modelul 2021, este încă relevant pentru acest sezon și poate fi citit aici. În acest articol voi vorba despre schimbările care au fost făcute pentru anul în curs și care merită menționate. Dar să începem mai întâi cu unboxing-ul. Dacă vrei să vezi cum arată această bicicletă scoasă din cutie, te invit să urmărești filmul de mai jos:

Iar acum să trecem la cele importante. La nivel de cadru, modificările sunt doar de ordin estetic – culoarea este diferită și între noi fie vorba, mai arătoasă decât cea a anului trecut. Ceea ce era și normal de altfel. Headtube-ul este în continuare conic, ai porturi pentru inserarea cămășilor și conductelor prin cadru, iar geometria este neschimbată.

La nivel de componente, furca a rămas aceeași: RockShox Judy cu cartuș de aer, cursă de 100mm și prinderea roții de față cu ax QR15. Şi transmisia este similară, asemenea frânelor, care utilizează acum alte discuri, însă configurația este similară: disc de 180mm pentru roata față și 160mm pentru roata spate.

Anvelopele sunt însă diferite: Smart Sam în versiunea cu pereți laterali bej și provenite din gama Performance Line, așadar un mix de gumă mai bun decât cel al anului anterior. Dimensiunea este similară. Butucul spate este de asemenea diferit și nu mai provine de la Shimano ci de la ARC, iar butucul față este furnizat de japonezi, însă o treaptă mai sus: MT-400.

Cu toate aceste modificări, bicicleta cântărește acum 13.88 kg, așadar cu 120 de grame mai puțin precum modelul anterior (dimensiunea M), dar prețul a crescut simțitor, fiind situat acum la 4.599 Lei și aliniindu-se mai degrabă cu alți competitori premium. Acesta nu este un lucru rău neapărat, căci Apolon 12 livrează ceea ce are de livrat în această sumă, dar cu siguranță mulți ar fi preferat ca bulgarii să păstreze acel raport echipare/preț foarte avantajos.

Prezentare video:

Preț: 4.599 Lei
Greutate: 13.88 kg
Importator: Sprint Sports

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 − five =