Acum citesti
Șa Fabric Scoop (2015)

Ai în față una dintre cele mai comode șei pe care am avut ocazia să merg în ultimii 5 ani. De fapt, dacă stau să mă gândesc bine, nu am întâlnit încă o șa care să combine confortul cu greutate scăzută și de ce nu, cu un preț normal. Din dorința de a scădea greutatea bicicletei, am făcut un compromis: am ales șei foarte ușoare, dar puțin confortabile și foarte scumpe. Ceea ce Fabric vrea să facă în prezent, este să combine toate aceste caracteristici într-un produs atractiv. Și îți spun din start, chiar îi reușește.

Fabric este nou în industrie dar are planuri mari. Nu se poate vorbi nici măcar despre o gamă largă de produse, căci în afară de trei șei și un set de manșoane, aceștia nu au nimic de oferit consumatorilor. Dar acesta poate fi un real avantaj, deoarece își pot concentra toată atenția pentru a construi un produs care nu prea lasă loc de comentarii.

Urează-i bun venit lui Scoop, una dintre cele 3 modele de șei oferite de Fabric. Am avut la test varianta cea mai ieftină (50 euro), cu rail-uri din CrMo. Toate șeile din gama Scoop sunt construite din 3 piese diferite: partea superioară, baza șeii și rail-urile. Nu vei vedea material capsat sau lipit de baza șeii, ci mai degrabă un design cât se poate de curat și de atractiv. Textura superioară nu doar că oferă o aderență decentă, dar este rezistentă la apă și poate fi curățată extrem de ușor.

Un alt punct forte al acestei șei sunt posibilitățile multiple de personalizare: poți alege între o bază de carbon sau una de nylon (precum cea de față) cu numeroase versiuni de culoare sau între rail-uri de CrMo (precum cea e față), titan sau carbon. Evident, cu cât materialul este mai high-tech cu atât scade greutatea dar crește și prețul (până la maxim 220 de euro pentru versiunea de top).

În ceea ce privește funcționalitatea, această șa nu doar că are un șezut mai moale, dar este gândit pentru a-i flexa lateralele, fiind astfel mult mai eficientă atunci când pedalezi. Și ca să ducă și mai departe nebunia personalizării, cei de la Fabric te pun să alegi forma șeii, în dreptul posteriorului: poate fi dreaptă, ușor curbată sau puternic curbată. Prima variantă este dedicată celor care o folosesc doar pentru curse și care au o poziție aplecată peste ghidon, a doua reprezintă compromisul ideal cele două extreme (precum cea de față), iar cea din urmă este gândită pentru confort maxim, pentru cei care pedalează într-o poziție dreaptă.

Deja după o lună de utilizare, mă gândesc serios la modelul superior din gamă, botezat Line, care sper să fie disponibil pentru test cât mai repede. Șaua este suficient de ușoară cu cele 250 de grame ale sale, pentru a satisface nevoile unui ciclist de weekend, iubitor de munte. În practică, nu ai nevoie de mai mult căci Scoop este suficient de comodă pentru a nu te da jos după o tură cu o durere puternică de posterior. Finisajele sunt aproape fără precedent, fiind date de construcția ingenioasă a șeii. Unul dintre produsele pentru anul viitor care ne-au impresionat cu adevărat.

Din păcate, pe moment, nu există importator în România.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − nine =