Acum citesti
Janta WTB DX 23

Janta WTB DX 23

Am testat janta entry level WTB DX 23 pentru Cross Country, care pare a fi o alegere excelenta conform producatorului taiwanez. Am fost curiosi sa vedem ce are de oferit cel mai  jos plasat model ca pret, din gama de Cross Country a WTB.

Ca forma si constructie, janta WTB DX 23 nu impresioneaza cu nimic. Aceasta beneficiaza de deisgnul clasic double wall, ca orice alta janta din aceeasi gama. Oferita in doua dimensiuni, pentru roti de 26″ si de 29″, aceasta janta isi face bine treaba in conditiile unei exploatari nu normale, ci mai degraba decente.

In timp (aproximativ 6 luni), la un mers normal prin oras sau padure, aceasta incepe sa se descentreze treptat in urma urcarilor bordurilor sau a diferite obstacole, trimitandu-ne direct cu gandul la faptul ca nu este atat de solida pe cat declara producatorul. Bineinteles, fiind oferita si la un pret foarte mic, asteptarile nu pot fi foarte mari. De asemenea, la probele de Cross Country sau chiar la o proba de All Mountain lejer, aceasta isi pierde rapid din performante, dovedindu-se slaba din punct de vedere al rezistentei.

Daca ai aceasta janta instalata pe bicicleta o poti folosi linistit in cazul in care esti dispus sa operezi reglaje mai dese asupra ei, sau daca astepti ceva mai mult de la rotile bicicletei tale si-ti doresti performante, este recomandabil sa o schimbi. Este o janta pe care o recomandam doar pentru pretul ei mic in conditiile in care doresti s-o folosesti pe o bicicleta pentru plimbarile prin oras si pe potecile de padure.

Altfel, concurenta are ceva mai mult de oferit, poti sa consulti ofertele de la Alex Rims, sensibil mai scumpe pentru aceasta gama de jante, dar totusi calitativ mai bune si mai durabile. In general, aceasta janta vine ca echipare standard a bicicletei, pe piata locala nu am reperat niciun dealer in Romania care sa o vanda separat. Sunt sanse s-o gasesti in magazinele virtuale din afara pentru aproximativ 15 de euro.

Greutate : 470 grame (dimensiunea 26″)

Utilizare : Cross Country, Padure, City

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × two =