Acum citesti
Furca Marzocchi MZ Comp

2008 a fost anul cand cei de la Marzocchi au pus stop productiei acestei furci, nu foarte apreciata de oamenii din lumea bicicletelor.

Cu toate acestea ne-am gandit ca ar fi binevenit sa o luam la un test. In eventualitatea in care unii dintre voi totusi vor sa si-o achizitioneze second hand sau chiar noua, ramasa prin magazine, sa stie la ce sa se astepte. Ce poate si ce nu poate.

Am testat un model 2008, culoare alba, cu o cursa de 100 mm. Suna a Cross Country nu ? Acesta este si scopul pentru care a fost creata : sa fie folosita pentru trails-uri si Cross Country. Cu o greutate de aproximativ 2.3 kg nu se incadreaza tocmai in nisa celor mai usoare furci de cross country, mai degraba cu acest gramaj, tinde spre furcile de Dirt Jump. Mereu am fost de parere ca furcile Marzocchi pe cat de performante sunt, pe atat de grele. Si regula se aplica si in acest caz.

Daca doresti sa utilizezi aceasta furca pentru orice fel de sporturi extreme, te-am indemna ca totusi sa n-o faci. Am fost avizati de diversi cunoscuti ca au existat cateva exemplare pur si simplu rupte de la socurile prea puternice pe care au trebuit sa le absoarba.

Dupa cateva runde de incercari am ajuns la concluzia ca acesta furca nu se descurca foarte bine pe denivelari mici, in sensul ca nu reationeaza asa cum ne-am fi dorit. Este prea putin sensibila. Unghiurile sunt si ele ciudate, mai ales folosita pe o bicicleta cu cadru hard tail. Pe o bicicleta full suspension nu am simtit atat de propuntat unghiurile, incat sa lovim cu picioarele in ghidon.

Reglajele sunt si ele limitate, bineinteles neavand cum sa avem pretentii de la o furca de aproximativ 120 de euro. Este posibil s-o gasesti chiar mai ieftin tinand cont ca a iesit din productie.

O recomandam oricand incepatorilor si mai ales celor care nu vor sa investeasca o avere intr-o furca de bicicleta, aceasta oferind totusi o calitate minim-decenta pentru pretul platit.

Greutate : 2250 grame

Utilizare : All Mountain, Cross Country

Vezi Comentarii (3)
  • salut…as vrea sa achizitionez o furca pana in 500 lei …cu poplock si daca se poate un brat aer unul ulei..intrebarea este daca se merita mzul asta? si daca e pe aer sau pe ulei…si mi-ar prinde bine si alte propuneri ,alte furci bune pana in 500lei pe care as putea sa le folosesc la xc
    multam;)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 − eight =