Acum citesti
Geax Saguaro 2.00/2.20

Am ales pentru test anvelopa Geax Saguaro, deoarece este un model destul de raspandit si care echipeaza in serie mai multe biciclete.

Producatorul se lauda cu performantele excelente ale acestei anvelope si bineinteles, am dorit sa ne convingem si noi de acest lucru. Am testat anvelopele pe o bicicleta Univega.

In prima runda, de astfalt, cauciucurile s-au comportat bine, oferind un grip lateral bun dar si o viteza de rulare decenta. In mod evident, daca le folosesti umflate iti pot conferi o viteza de deplasare chiar buna, in ciuda dimensiunii de 2.20. Desi masurate, reies a avea o dimensiune de aproximativ 2.15. Un plus ar putea fi considerat si faptul ca ruleaza in liniste deplina.

Pe drumurile de pamant aceste anvelope au facut o figura buna : se pare ca producatorul si-a atins scopul, ele fiind proiectate pentru Cross Country. Tractiunea este buna, chiar si curbele luate in viteza nu vor pune niciodata probleme serioase in pierderea aderentei.

In schimb la coborarile pe macadam sau pietris cauciucurile isi pierd din aderenta considerabil, ba chiar bicicleta incepe sa devina incontrolabila pe anumite portiuni. De aceea nici nu recomandam aceste cauciucuri pentru alte probe in afara de Cross Country sau Trails. Producatorul afirma ca modelul de 2.20 este pentru Enduro, dar noi suntem de parere ca exista alternative mult mai bune pe piata pentru acest segment.

Nici pe teren umed cauciucurile Geax Saguaro nu se descurca prea bine. Pe astfalt umed mai ales, acestea pierd rapid din aderenta la viraje, amintindu-ne (printr-o cazatura sanatoasa) de aderenta slaba a anvelopelor Schwalbe Racing Ralph. Ca durabilitate insa Geax se comporta foarte bine, in decursul a unui an de hard riding acestea si-au pierdut aproximativ 1 mm din profil, ceea ce este chiar imbucurator.

In concluzie, putem recomanda aceste cauciucuri pentru Cross Country sau Trails si drumuri de munte ca un allrounder bun, mai ales pentru pretul la care sunt oferite.

Greutate : 680 grame (pentru modelul 2.00)

Utilizare : Cross Country, All mountain

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 9 =