Acum citesti
Avid Juicy Carbon

Avid Juicy Carbon este o frana cunoscuta cu o prezenta indelungata pe piata componentelor de biciclete. Putem denumi Juicy Carbon fratele emancipat al Juicy Seven-ului, sistemul de functionare fiind acelasi. Exista mici diferente insa, care se refera la finisaje si la materialele folosite, iar cel mai vizibil element care n-are cum sa nu-ti atraga atentia, este maneta de frana realizata asa cum o spune si denumirea produsului, din carbon.

Din punct de vedere al finisajelor Juicy Carbon arata foarte bine iar atentia la detaliu poate fi admirata pe suprafata tuturor elementelor care compun aceasta frana. Odata instalate pe bicicleta acestea incep sa-si arate forta : suntem dotati cu discuri de 185 de mm pentru partea anterioara si 160 de mm pentru partea posterioara, iar aceste caracteristici se transpun in viata reala cum nu se poate mai bine. Juicy Carbon franeaza ferm si puternic.

Maneta Juicy Carbon-ului este bine finisata si ofera un grip foarte bun. Extremitatile manetei sunt bine curbate, astfel incat sa nu-ti scape niciodata degetul de pe maneta, chiar daca le folosesti cu un sigur deget. Si poti sa ne crezi pe cuvant, un deget este suficient pentru a actiona aceste manete si a dezlantui intreaga putere de franare. Faptul ca ele functioneaza atat de bine cu discuri de 185 de mm, ne determina sa nu le recomandam pe cele mai mari, de 203 mm, deoarece acestea nu vor face decat sa-ti ingreuneze bicicleta. Chiar si discul de 160 de mm montat pe spate isi face treaba excelent.

Probabil ca cele mai multe griji ti le faci din cauza materialului din care sunt realizate manetele. Se stie ca orice piesa construita din carbon este casanta, in cazul acestor frane, existand pericolul ca la o cazatura zdravana sa ramai fara maneta. Dar poti sa te linistesti deja, pentru ca Juicy Carbon poate incasa cateva lovituri (nu foarte puternice) pina ce reusesc sa cedeze. Bineinteles ca aceasta nu este o garantie, ca indiferent de puterea loviturii, acestea nu vor ramane decat cu cateva zgarieturi. Fapt care ne determina sa nu le recomandam pentru sporturi extreme. Totusi daca se intampla sa avariezi iremediabil una din manete, afla ca inlocuirea acesteia iti va scoate aproximativ 150 de lei din buzunar.

Instalarea franelor pe bicicleta se efectueaza facil. Nu vei avea nevoie de ajutor specializat daca detii cunostiinte minime de surubarit la bicicleta. Minusurile acestor frane s-au aratat in momentul in care am supus-o la franari repetate, pe coborari. Se incing foarte mult iar puterea de franare scade. Mai mult, in conditii de umezeala incep sa produca niste zgomote greu de suportat. Dar inainte de a le achizitiona si de a le utiliza in mod diabolic pentru Downhill sau Freeride, gandeste-te ca exista si alte alternative in acest segment, care si-ar face treaba mai bine si mai sigur. „Mai sigur” se refera la materialul din care sunt realizate, adica mai sus numitul carbon.

Insa daca vrei sa le utilizezi pentru All Mountain, Trails-uri sau Cross Country o poti face linistit. Atentie, daca esti obsedat de greutatea bicicletei, te-am sfatui sa alegi modelul Elixir CR Mag, care cantareste cu 65 de grame mai putin. O pereche totalizeaza 130 grame in minus, o valoare care pentru greutatea totala a unei biciclete de Cross Country chiar conteaza. Poti opta pentru trei dimensiuni diferite ale discului : 160 mm, 185 mm si 203 mm si o singura culoare, adica gri.

Greutate : 395 grame (cu disc de 160 de mm)

Utilizare : Xc, Trails, All Mountain

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 + 15 =