Acum citesti
Angrenaj Shimano Saint M 810

Shimano Saint, gama preferata de multi fani ai downhill-ului, face parte din categoria de piese premium oferite de producatorul japonez Shimano. Pretul insa, nu este atat de premium, facand din acest angrenaj o varianta demna de luat in calcul in momentul in care-ti pregatesti bugetul pentru noua ta bicicleta de downhill. Fapt, ce ne-a determinat si pe noi sa ne oprim asupra lui si sa-l testam, sa discutam cu cat mai multi posesori si sa facem un raport complet despre „ingerul” din gama Shimano.

Am testat acest angrenaj pe o bicicleta echipata de downhill si ne-am gandit ca este minunat ca-l putem exploata integrat in „habitatul” lui natural. Da, Shimano Saint se simte cel mai bine la coborari si asta se poate observa cu ochiul liber : structura usoara de 1059 de grame cu tot cu bottom braket (BB) si cu foaie de 36 de dinti, design agresiv, lungime potrivita a bratelor angrenajului pentru downhill (170 mm). Bratele sunt „goale” pe interior, tocmai pentru a mai salva din greutate. Desi comparativ cu gama XT sunt cu ceva grame mai grele. Bineinteles, XT-urile nu sunt destinate probelor de downhill.

Constructia este mult mai simpla, bottom braketul (pe rulmenti evident) putand fi instalat foarte simplu pe acelasi principiu ca un sistem de cuvete, avantajul fiind ca te fereste de probleme mai bine decat un bottom braket obisnuit. Modelul testat de noi nu avea si un bashguard integrat (protectia de foi), dar din cele discutate cu posesorii am aflat ca acesta nu este unul dintre cele mai puternice. Un alt inconvenient, intalnit in general la modelele ceva mai vechi, este cojirea vopselei de pe brate in urma frecarii acestora cu incaltamintea.

Din punct de vedere al pretului este mai mult decat OK, aproximativ 200 de euro pentru acest angrenaj raportati la prestatiile sale fac din el o afacere buna pentru toti downhillerii profesionisti, dar si pentru amatorii de senzatii tari care au mai multi bani decat credeau, planificati pentru bugetul bicicletei.

Greutate : 1059 grame (cu BB si foaie de 36)

Utilizare : Downhill

Vezi Comentarii (4)
  • Mereu am fost fan saint,desi nu am detinut vreun produs din gama.Nu mi se pare asa o mare problema ca se lua vopseaua mai repede de pe modelele vechi,in fond,cine il cumpara,il cumpara pentru ce poate,nu pentru cum arata!Ca alternative sunt,de la Truvativ,si Holzfeller si Hussefelt.Nu am vazut prea multi oameni cu pareri proaste nici despre acestea,si sunt la un pret mult mai mic !

  • Si mie imi place gama Saint.Mereu am crezut ca piesele pentru downhill sumt cele mai rezistente,indiferent despre ce piesa vorbim.
    P.S.:pe Google Traducator,”SAINT” inseamna „SFANT”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × four =