Acum citesti
Rock Shox: glosar de termeni

În specificațiile furcilor Rock Shox poți să găsești termeni care nu ai idee la ce se referă mai exact. Dacă ai bănuieli, poți consulta glosarul de termeni de mai jos pentru a te lămuri pe deplin:

Solo Air: opțiune disponibilă pentru furcile cu cartuș de aer. Printr-o valvă Shrader, poți umple atât camera de aer negativă cât și pe cea pozitivă, simultan, pentru a fi mereu echilibrate și pentru a-ți oferi posibilitatea de a seta furca așa cum îți dorești.

Carbon Crown Steerer: se referă la gâtul furcii. Furcile entry sau mid-level utilizează un gât din oțel sau din aluminiu. Unele furci de la Rock Shox, au gâtul integrat cu coroana furcii, formând o singură piesă, construită din carbon.

DropStop: previne ca la aterizare să nu te alegi cu un bottom out (capătul furcii).

Dual Position Air: se referă la furcile cu cartuș de aer, ce permit reglarea cursei furcii, în limita a 30 de mm. Prin urmare, pe urcări poți micșora cursa furcii, iar pe coborâri, o poți seta la valoarea normală. Sensibilitatea furcii rămâne neschimbată, indiferent de cursa pe care o alegi.

Blackbox Technology: se referă la produsele de top, testate de rideri de top. Odată ce produsul este fiabil și gata de producția de serie, primește inscripționarea Black Box Technology.

Dual Flow Adjust: DFA este un sistem cu două circuite independente de amortizare, care va absorbi la fel de eficient atât denivelările pronunțate cât și pe cele mici.

TurnKey: este sistemul ce permite deblocarea furcii în momentul în care lovești un obstacol mare, în situația în care uiți Lock-Out-ul activat (cursa furcii blocată).

XLoc: sistemul hidraulic de blocare a cursei furcii.

PushLoc: sistem mecanic de blocare a cursei furcii.

Maxle Lite: înlocuiește cheița clasică de quick-release, fiind dotat cu un ax mai gros (15 sau 20 mm) și permițând instalarea foarte rapidă. Oferă de asemenea o rigiditate mai mare prin grosime și prin metoda de prindere, atât axului cât și furcii.

Hot Rod: are rolul de a ajusta căldura uleiului din amortizor (shock) cu ajutorul unui miez din rășină termoplastică, astfel încât să nu existe scurgeri de ulei după cursele foarte dificile.

Speed Lube: permite schimbarea uleiului din brațele inferioare, fără a demonta furca. Disponibil doar pe Rock Shox Totem.

MatchMaker X: se referă la clapa de prindere universală, ce face ca produse precum frânele, manetele de schimbătoare sau cele pentru acționarea lock-out-ului să fie prinse într-unul și același loc.

Sag Gradients: sunt marcajele de pe furcă ce îți indică dacă ai setat corect cursa negativă (SAG-ul).

Motion Control DNA: în funcție de traseele pe care le abordezi, ai la dispoziție patru modele de cartușe Motion Control DNA cu revenire Dual Flow: XX, RCT3, RTL și RL.

Mission Control DH: se referă la cartușul din furcă, special proiectat pentru cursele de Downhill. Beneficiază în plus de reglajele de compresie high- și lowspeed dar și de revenire Dual Flow.

Informații furnizate de importatorul Rock Shox în România, DHS Bike Parts. Traducerea și adaptarea textului: FreeRider.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one + three =