Acum citesti
WinterTri Challenge, prima chemare la arme a triatloniștilor din 2014

Probabil că un singur lucru le-am putea reproșa organizatorilor WinterTri, primul triatlon al sezonului românesc, anume că denumirea nu reflectă chiar fidel condițiile de cursă. Dar, după cum poate ați sesizat, această observație ar putea fi inclusă cel mult la capitolul „cârcoteli”, căci vremea de primăvară nu va face decât să sporească calitatea unui eveniment care deja nu are lipsuri în această privință. Așadar, sâmbătă, 22 februarie, grijile și emoțiile se lasă acasă, iar energia și buna dispoziție se pun la pachet, cu destinația Izvorani. Sub umbra complexului olimpic și prin bazinul acestuia, se va desfășura cea de-a III-a ediție WinterTri Challenge, un concurs-antrenament, cu un format adaptat sezonului (mai mult sau mai puțin) rece.

winter_tri

Evenimentul se va desfășura în cadrul Complexului Olimpic Sydney 2000, un loc cu tradiție în sport care probabil va insufleți plutonul de participanți, odată cu WinterTri deschizându-se și sezonul competițiilor de triatlon din România și în acest an.

Înainte de a te avânta în cursa care și-a păstrat în mare formatul, organizatorii ne aduc la cunoștință câteva modificări:

  • startul de va da din incinta complexului – din fața intrării în bazin (pentru un plus de spectacol și viteză)
  • traseul de alergare va fi separat de cel de bicicletă
  • introducerea unei probe noi – duatlon (la care cea de a doua alergare se face pe pista de atletism a Complexului).

Triatlonul incepe cu proba de alergare, se continuă cu cea de bicicletă, iar finishul este în bazinul olimpic acoperit (după parcurgerea celor 500 m de înot). Traseul de alergare este 100% off-road, pe poteci, drum forestier și drum pietruit, pe când cel de bicicletă este pe asfalt.

Probele în care se vor întrece participanții sunt următoarele:

  • triatlon – 5.5km alergare, 12km bicicleta, 500m inot | individual și ștafetă
  • duatlon – 5.5km alergare, 12km bicicleta, 3km alergare (pe pista) | individual și ștafetă

La start sunt asteptați peste 500 de participanți, de la copii până la vârstnici, iar peste jumătate dintre cei înscriși se află la primul lor triatlon. La final, toți participanții vor fi răsplătiți cu medalii, iar cei mai rapizi vor fi recompensați cu premii, cupe și diplome.

Ultimele noutăți despre WinterTri Challenge se comunica în mod constant atât pe site-ul evenimentului, cât și pe pagina de facebook a evenimentului. Anul acesta WinterTri se va desfășura cu sprijinul partenerilor Orange, Skoda, Castrol HTC, PowerBar și Felt. Parteneri instituționali: Federația Română de Triatlon, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București, Primăria Snagov, Primăria Ciolpani cu partener media Gazeta Sporturilor.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 3 =