Acum citesti
Vyron – tijă reglabilă wireless de la Magura

Magura-electronic-wireless-dropper-post-vyronphotoEra de aşteptat să apară cât de curând o tijă de şa reglabilă wireless şi iată că ea vine de la Magura, fiind şi prima lor tijă reglabilă. Cum Magura a lucrat deja la sistemul de comandă electronică a suspensiilor, probabil că nu le-a fost greu să producă şi o tijă cu aceiaşi tehnologie. De fapt, tija foloseşte aceiaşi telecomandă wireless ca şi sistemul de suspensie eLect, de la care pot fi controlate dacă e cazul şi suspensiile.

Venind cu o greutate şi un preţ competitive, Magura Vyron s-ar putea să fie un produs de succes.

Magura-electronic-wireless-dropper-post-vyronDSC05004-600x399Singurul lucru care o deosebeşte la aspect pe Vyron de alte tije reglabile este mica zonă de conectare electronică din spatele prinderii şeii. Folosind o valvă piezoelectrică identică celei folosite în sistemul de suspensie eLect, tija controlează mişcările oprind tranziţia uleiului. Când valva e deschisă, tija poate fi comprimată, apoi valva o blochează pe poziţie. La o altă apăsare fără a pune greutate pe şa, tija revine la lungimea maximă de 150 mm.

Magura-electronic-wireless-dropper-post-vyronDSC05010-600x399Pe telecomanda ANT+, butoanele superior şi inferior controlează furca şi amortizorul spate, iar cel din mijloc va controla tija. Telecomanda se poate monta pe orice parte a ghidonului.

Tija se încarcă pe o mufă microUSB aflată sub şa iar durata de funcţionare este de 40 de ore, dar sistemul electronic poate fi pus în mod sleep dacă nu se doresc modificări ale lungimii o perioadă lungă de timp, autonomia crescând substanţial. O încărcare completă durează trei ore. Telecomanda funcţionează cu o baterie CR2032.

Magura-electronic-wireless-dropper-post-vyronDSC05006Un mare avantaj al sistemului wireless este că tija poate fi mutată imediat de pe o bicicletă pe alta.

Disponibilă din toamna asta, Vyron va fi disponibilă cu diametrul de 30.9 şi 31.6 mm, cu backsweep 0 şi lungime de 150 mm. Greutatea este sub 600 g iar preţul este de 400 de euro împreună cu telecomanda.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + eight =