Acum citesti
Voință de fier: Vasile Stoica pornește într-o călătorie de 11.000 km

Lugojeanul de Cartea Recordurilor a plecat duminică în al doilea turneu ca lungime din viaţa sa, după cei 36.000 de km parcurşi în turul lumii pe care i-a parcurs în anii 98-99. Vasile Stoica a pornit duminică, 28 iulie, la ora 10, în turneul de 11.000 de km în fotoliul rulant până în Capul Nord, cel mai nordic punct al Europei. El a primit de la Consiliul Judeţean suma de 3.000 de euro de care mai avea nevoie pentru călătorie.

vasile_stoica

Voluntarii campaniei Lugojul Pedalează nu au stat prea mult pe gânduri şi au hotărât să-l conducă până la ieşirea din Lugoj spre Timişoara. „Noi suntem cu siguranţă alături de Vasile şi îi invităm pe toţi cei care se mândresc cu acest lugojean şi cu acţiunile sale să îi arate sprijinul”, a declarat Alin Roşu, organizator al campaniei cicliste. De asemenea, motocicliştii din Lugoj au participat şi ei la coloana de însoţire a sportivului.

Expediţia lui Vasile Stoica va dura aproximativ 2-3 luni, în funcţie de condiţiile meteo şi va însuma 11.000 de km. Lugojeanul va pleca din Lugoj spre Timişoara, apoi pe ruta Ungaria-Slovacia-Polonia-Lituania-Letonia-Estonia-Finlanda-Norvegia-Suedia-Anglia-Belgia-Olanda-Germania-Cehia-Austria-Ungaria-România.

În cadrul călătoriei va cheltui aproximativ 11.000 de euro (aprox. 1 euro/km). Acesta ar fi al doilea turneu ca lungime din viaţa sa, după cei 36.000 de km parcurşi în turul lumii pe care Stoica i-a străbătut în anii ’98-’99.

Vasile Stoica este cetăţean de onoare al Lugojului şi are un record mondial pentru cea mai lungă distanţă efectuată cu un fotoliu rulant în 24 de ore. Mai exact, în 2001, Stoica a parcurs în exact o zi 132 de km, în California, la College of the Canyons. El are şase turnee mari în care a parcurs nu mai puţin de 70.000 de kilometri în scaunul cu rotile.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one + nine =