Acum citesti
Vision taie din greutatea cockpit-ului, cu Trimax Carbon și Metron

Cu Turul Franței bătând la ușă, nu doar sportivii își încălzesc motoarele cu scopul de a da ce au mai bun, ci și producătorii scot la înaintare cele mai recente și avansate inovații. De exemplu, Vision opinează că noul său ghidon Trimax și tijă aferentă Metron vor aduce un plus cert celor care le vor folosi.

vision_carbon

Nu știm exact cât de răspândite vor fi aceste componente, însă cu siguranță se vor regăsi pe bicicleta lui Rui Costa (Lampre-Merida), așa că hai să aruncă un ochi mai atent asupra noii game. Primul pe listă este ghidonul Trimax Carbon Metron 4D (foto sus), care nu se dovedește atât de alambicat pe cât ar sugera numele său. Turnat dintr-o bucată, ghidonul s-a fabricat folosindu-se un amestec de carbon unidirecțional și kevlar, și având zona de prindere ranforsată, pentru a putea strânge ferm tija de ghidon în jurul său, dar și pentru a monta diverse accesorii fără riscul degradării. Diametrul de prindere măsoară 31.8mm, pe când mărimile disponibile se cifrează la 4, în speță 380, 400, 420 și 440mm, pentru cea de-a doua mărime fiind precizată o greutate de 235 de grame.

vision_metron

Tot din tagma ghidoanelor face parte Metron 4D, un ghidon din același carbon/kevlar, aplatizat în partea superioară din rațiuni aerodinamice, dar și ușor curbat spre margini, cu scopul de a asigura o poziție ergonomică a mâinilor. De asemenea, rutele pentru cablajul intern se potrivesc și cu mecanismele electronice, iar zonele de prindere a tijei de ghidon și a manetelor sunt întărite, pentru un plus de rezistență. Forma curbă a ghidonului influențează și lățimea sa, astfel că distanța dintre centrele capetelor este cu 10mm mai mare decât lățimea din partea superioară. Prin urmare, dimensiunea din partea superioară este cea de referință, la care se adaugă cei 10mm în plus generați de forma curbă, astfel că Metron 4D este disponibil în 3 mărimi: 400+10mm, 420+10mm și 440+10mm. Greutatea pentru mărimea mijlocie măsoară 240 de grame.

curba

Nu în ultimul rând avem și tija de ghidon Metron, realizată din carbon și echipată cu șuruburi din titan, disponibilă în lungimile de 100, 110, 120 și 130mm, cu un rise de +/- 6 grade. Tija poate cuprinde ghidoane cu diametru de 31.8mm și cântărește, în cea mai scurtă versiune, 160 de grame.

metron_tija

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 12 =