Acum citesti
Viral Wanderer: cutie de viteze electronică și drop bar

O bicicletă pentru toate aventurile care-ți vin în minte, astfel este descris acest hardtail de către producătorul Viral Bikes. Wanderer este un hardtail cu un design aparte, dar nu neapărat revoluționar, care folosește standardul boost și o furcă cu o cursă de 100mm, alături de un drop bar și cel mai interesant, o cutie de viteze electronică de la Pinion, modelul Smart Shift.

Viral povestește că a fost destul de complicat să facă ghidonul compatibil cu această cutie de viteze, fiind necesare multe modificări, dar fără a intra în detalii. În orice caz, durata de viață a bateriei pentru schimbătorul electronic este mare, suportând până la 10.000 de apăsări pe buton.

Apoi ar mai fi de menționat geometria bicicletei, cu un headtube amplasat destul de agresiv pentru acest gen de bicicletă, mai precis la 67.5 grade, un chainstay scurt, de 435mm și un reach între 401 și 491mm, pentru dimensiunea cea mai mare a cadrului.

Interesantă este și secțiunea dintre top tube și seat tube. Top tube-ul principal practic se oprește în proximitatea seat tube-ului, continuă cu două elemente pe lângă (care-s de fapt seat stay-urile), dar totuși se leagă de seat tube cu o plăcuță metalică din titan.

Fiind destul de tehnologizată, bicicleta aceasta nu este deloc ieftină. 4.250$ costă cadru și cutia de viteze (plus transmisia pe curea), iar în versiunea echipată cu furcă Rock Shox SID Ultimate, aceasta are un preț de 9.795$.

via Viral.bike

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 1 =