Acum citesti
Vanmoof 10, prima bicicletă electrică a producătorului olandez

Nici nu a ajuns în brațele doritorilor, dar deja este nominalizată ca fiind bicicleta electrică a anului 2014 la premiile anuale pentru inovație, alături de modele aparținând unor branduri de renume, precum Cannondale și Sparta. Modelul care și-a făcut această intrate furtunoasă pe scena bicicletelor electrice se numește 10 și aparține olandezilor de la Vanmoof.

vanmoof_10

Este prima bicicletă inteligentă a producătorului, împrumutând detalii de efect din industria auto: localizator GPS, control al consumului și o baterie ușoară, integrată și are ca scop ușurarea navetei zilnice a bicicliștilor. Sistemul de GPS tracking îți permite să vizualizezi în orice moment pe smartphone-ul tău poziția bicicletei, asigurându-te că, în cazul unui furt, o vei găsi și o vei putea identifica și dovedi ca fiind a ta.

Cadrul este din aluminiu anodizat și găzduiește două faruri puternice de 40 de lucși, la ambele capete, iar motorul de 250W se găsește pe roata din față. O singură încărcare a bateriei oferă o autonomie de până la 65 de kilometri, depinzând de vreme și panta de urcare, în condițiile în care ciclul de încărcare durează 3 ore. O interfață utilizator-bicicletă indică gradul de descărcare a bateriei, puterea motorului și permite oprirea sau pornirea acestuia.

Vanmoof 10 are două viteze care se schimbă automat, lanțul este complet acoperit și tratat anti-rugină, iar frânele pe disc sunt gata să facă față unei zile ploioase. Bicicleta va fi pusă pe piață la prețul de 2.250 de euro și poate fi precomandată, urmănd să fie livrata cumpărătorilor în luna iulie. Bicicletele Vanmoof sunt prezente în România în Magazinul Biciclop, unic importator oficial.

VANMOOF 10 – ELECTRIFIED from VANMOOF on Vimeo.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − three =