Acum citesti
Tune Linietreu – dispozitiv cu laser pentru reglat schimbătorul

Laserul e precis și bun în multe aplicații. De la firma care a produs primul dispozitiv cu laser de aliniat pipa vine acum Linietreu, pentru reglarea schimbătorului. Mulți mecanici vor considera că nu e nevoie de un astfel de instrument, dar Tune spun că acesta face reglajul mai ușor atât pentru amatori cât și pentru mecanicii profesioniști.

Echipat cu o prindere imbus de 5 mm sau torx T25, Linietreu se montează în șurubul de atașare a schimbătorului spate. Emițătorul laser poate fi apoi aliniat pentru a fi exact deasupra rotiței superioare a schimbătorului.

Teoretic acest lucru ar trebui să permită alinierea perfectă a schimbătorului cu fiecare pinion pentru indexare perfectă, ba chiar și pentru reglarea perfectă a limitelor. Dispozitivul ar fi capabil să indice chiar și dacă urechea cadrului e dreaptă, în caz contrar raza laser având o direcție diagonală.

Tune spun că dispozitivul e compatibil cu transmisii cu 7, 8, 9, 10, 11 și 12 pinioane și este patentat. Nu se știe încă prețul dar fiind produs de Tune, greutatea acestuia va fi de doar 200 g.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × one =