Acum citesti
Triada MTB Păltiniș va avea loc în acest weekend!

Este al 10-lea an al Triadei MTB și Păltinișul, o zonă emblematică pentru mountain biking, nu putea lipsi din peisaj. Revenim și în acest an în stațiunea Păltiniș, mai exact la Arena Platoș, pentru al 2 – lea act al Triadei MTB 2021.

Foto: Hila.ro

Sportivi din Ungaria, Cehia, Slovacia, Franța și Israel sunt până acum pe lista de înscrieri a competiției de XCO (proba olimpică de mountain bike) care va avea loc sâmbătă pe un circuit spectaculos amenajat la Arena Platoș Păltiniș. Sunt programate 3 curse, startul celei mai importante, clasa Elite, fiind la ora 14:00. Competiția face parte din calendarul UCI (Uniunea Ciclistă Internațională) și va conta în același timp ca și etapa 1 a Cupei Naționale a României la XCO. Traseul, unul din cele mai dificile din circuitul național și nu numai, va pune la încercare îndemânarea celor mai buni sportivi.

Duminică 8 august va avea loc ediția a 14-a a deja celebrei competiții Geiger MTB Challenge. Startul și sosirea rămân la Arena Platoș Păltiniș și competiția este desemnată în acest an ca și etapa a 3-a a Cupei Naționale de Mountain Bike Cross Country Maraton. Traseele de concurs îi vor duce pe participanți în zone pitorești și spectaculoase ale Munților Cindrel. Traseul lung măsoară 77 de kilometri și va trece prin  apropierea vârfului Cindrel la peste 2.000m altitudine. Temerarii care vor alege acest traseu vor avea de urcat în total aproximativ 3.000m și probabil primii vor ajunge la sosire după aproximativ 5 ore de pedalat.

Traseul scurt în schimb va fi ceva mai ușor dar nu mai puțin interesant, parcurgând 37 de kilometrii în jurul stațiunii Păltiniș. Cei mai puțin experimentați vor putea și ei concura pe un traseu de 17 de kilometri.

Pentru prima dată la Păltiniș organizăm și o competiție pentru biciclete asistate electric, E-MTB, pe un traseu de 19 km gândit special pentru acest tip de biciclete.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a competițiilor duminică 8 august traficul rutier va fi restricționat pe drumurile forestiere Curmătura Ștezii – Păltiniș (segmentul cuprins între Valea Izvorului și Păltiniș) și Păltiniș – Releu Oncești în intervalul orar 10:30 – 17:00.

Programul evenimentului:

Sâmbătă 7 august 2021
12:00 – start XCO Juniori masculin/feminin, Cadeți masculin/feminin

14:00 – start Elite masculin/feminin
16:00 – start XCO Master și Amatori masculin/feminin

18:00 – Festivitatea de premiere

Duminică 08 august 2021
10:00 – Start Geiger MTB Challenge

10:30 – Start E-MTB

17:00 – Festivitatea de premiere

Triada MTB Păltiniș este organizată de Scott ProCycling Romania, sub egida Federației Române de Ciclism și a Uniunii Cicliste Internaționale. Sponsorii evenimentului: TIEMME, URGO, GLS, GEIGER, SCOTT, OLYMPUS, OPTcycling, MAPEI, POWER BAR, POLAR, SHIMANO, KENDA, ACTION SPORT, XTUR.

Arena Platoș Păltiniș este și în acest an gazda zonei de start/sosire și a tuturor activităților din jurul acesteia.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Tribuna, Sibiu 100%, bikeFM, ciclism.ro, freerider.ro, dirtbike.ro.

Detaliile legate de înscrieri, program, trasee, clasamente etc. pot fi găsite pe site-ul www.triadamtb.ro și pe pagina de facebook.

Vă așteptăm la Păltiniș!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × four =