Acum citesti
Trek prezintă Boone, noua linie de biciclete de ciclocros din carbon

Aflată în plină expansiune, disciplina ciclocrosului începe să fie luată tot mai în serios de marii producători, care se străduiesc să ofere publicului și sportivilor de performanță biciclete specifice cu trăsături cu adevărat folositoare. În ce măsură reușesc, asta vom afla pe parcurs, însă până atunci puntem arunca un ochi asupra Boone, cel mai nou model de ciclocros al celor de la Trek, care are o seamă de ași în mânecă.

trek

Boone se remarcă nu doar prin multiplele sale versiuni, ci și prin faptul că este cea mai cea linie de biciclete de ciclocros a mărcii americane. Toate modelele au însă un numitor comun, și anume cadrul din carbon, cu tehnologia IsoSpeed, prezentă și pe modelul de anduranță Domane. Încheietura respectivă servește la o mai bună amortizare a șocurilor, lucru mai mult decât binevenit în situații de rulat pe off-road. La fel de notabil este că partea mobilă, care acționează prin decuplarea seat tube-ului de restul cadrului atunci când vibrațiile devin importante, este etanșă, nelăsând vreun element să pătrundă și să îi altereze funcționarea.

Printre alte trăsături ale „familiei” Boone mai amintim și posibilitatea de a opta pentru frâne cantilever sau frâne pe disc (existând post-mount pentru acestea), urechi de cadru din carbon, adăugarea unor piese care permit montarea aripilor și rulmentul pedalier BB90.

În ceea ce privește echiparea, aceasta pornește de la Shimano 105, componente Bontrager și frâne mecanice pe disc Avid BB5 sau cantilever Tektro, pentru modelul Boone 5 care costă 3.049$, respectiv 2.839$. Vârf de gamă este Boone 9 Disc, cu al său Shimano Ultegra Di2 cu 11 viteze, roți HED Ardennes și frâne hidraulice pe disc Shimano R785, care te va face mai „ușor” cu 6.299$.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 2 =