Acum citesti
Doi bicicliști vor pleca din România spre Mongolia

Mircea (20 de ani, student la Limbi Străine la Universitatea București) și Cătălin (18 ani, elev la liceu) vor pleca în aventura vieții lor, așa cum le place s-o numească.

mongolia

Cei doi urmează să parcurgă numai pe bicicletă distanța dintre București și Ulaanbataar, trecând prin Bulgaria, Turcia, Armenia, Georgia, Azerbaidjan, Turkmenistan, Uzbekistan, Kîrgîstan, Kazahstan, Rusia și Mongolia. Aceștia declară: „credam că prin călătoria noastră vom inspira și alți visători și oameni neliniștiți să-și urmărească cu adevărat visele, oricât de bizare ar părea, sau cât de în afara realității zilnice sunt!

Călătoria se va desfășura pe parcursul a 100 de zile. Încă nu știu cum ne întoarcem. Dacă vom avea bani de avion, dacă facem autostopul etc. Depinde de voi, cei care doriti sa ne sprijiniti pentru a face posibila aceasta calatorie! Țelul nostru este să strângem 4000 de EUR, sumă necesară pentru vize, mâncare, echipament, piese de schimb. Vrem să fim primii din România care ajugem în Mongolia pe bicicletă!”

Mai multe informații pe nou-inaugurata pagină de Facebook.

Vezi Comentarii (13)
  • Salutari. Eu sunt Catalin, una din cele doua persoane care vor pleca in aceasta calatorie. Va multumesc pentru ca promovati calatoria noastra, dar eu personal gasesc titlul ca fiind problematic, fiindca nu ma identific ca fiind roman si ma deranjeaza asocierea mea cu asta. Puteti reformula, doi biciclisti vor pleca pe bicicleta din romania pana in mongolia, sau cum doriti. Dar nu vreau sa am aceasta eticheta. Multumesc.

  • Mult succes! Pentru Catalin, „nu ma identific ca fiind roman” si „ma deranjeaza asocierea mea cu asta”..hmmm poate ar fi mai bine sa ramai in Mongolia, fii sigur ca nici noi n-am vrea sa ai aceasta eticheta.. „de roman”.

  • Mult succes echipei europene! 🙂 Sper ca dl. Catalin este cetatean european, pt ca nu cumva sa se simta nedreptatit sau, Doamne fereste, ranit in amorul propriu. Asa cum se afirma mai sus, ma bucur ca stapaneste asa de bine limba romana. Dle Catalin, daca nu sunteti roman, va rog sa ne spuneti si noua care este nationalitatea dvs, daca nu e o intrebare prea indiscreta. Poate sunteti apatrid si in acest caz postarea dvs apare ca fiind una de bun simt.

  • Bravo Cataline, ti-ai pus romanii in cap, sa vedem acum cine te mai sustine pana in Mongolia. Du-te la alte nationalitati sa fii sustinut financiar atunci. Sa reprezinti Europa cand ajungi acolo. Spor la pedalat!

  • Pentru Catalin, elev de liceu: A citi si a invata cat mai mult posibil din cultura tarilor prin care vei trece este (aproape) o obligatie. Daca vrei sa ai succes (si noroc) in drumul tau incearca sa vorbesti si sa actionezi pozitiv. Locuitorii tarilor prin care vei pedala au cu siguranta mult mai multe motive de nemultumire dar sunt gata sa pariez ca te va uimi seninatatea, deschiderea si pozitivismul lor. Tine minte macar asta: „no news, good news”. Daca ei nu stiu mai nimic despre Romani si Romania, depinde de tine ca imaginea noastra sa ramana una buna acolo, una cu care lor sa nu le fie rusine a se compara. Sunt sigur ca Asia iti va baga mintile-n cap si te va aduce cu picioarele pe pamant. Succes!

  • Nici macar nu ar fi trebuit postat articolul asta! E reclama gratuita pentru doi pustani care nu au nimic in cap si au impresia ca toate sunt mai bune si li se iarta pentru ca merg pe bicicleta 🙁

  • 100 zile ? Ha, asta ar insemna peste 140 km pe zi, dar numai ca in unele tari ca Mongolia nu prea e asfalt, sunt munti de urcat, drumuri de ratacit, corturi de montat. De asemeni trebuie luate in calcul si zile de pauza si mantenanta la biciclete. Un termen realist ar fi 1 an, cu retur cu avionul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen − two =