Acum citesti
Trei cursiere clasice de oţel de la Traitor Cycles

Traitor-wander-rider-600x400Deşi carbonul este acum peste tot, în cele mai îndrăzneţe forme posibile, bicicletele clasice de oţel nu şi-au pierdut farmecul şi există încă suficienţi clienţi pentru aşa ceva. Compania Traitor Cycles din Seattle produce pentru aceşti romantici o gamă completă de biciclete de oraş, de touring şi de ciclocros fabricate manual din tuburi de oţel 4130 produse de Founderland. Anul acesta în gama lor au apărut câteva noutăţi:

The Wander:

Traitor-wander-side-600x375Noul model de touring de şosea Wanderer este suficient de versatil să poată fi folosit atât în oraş cât şi pe drumuri neasfaltate. Geometria este relaxată şi compactă pentru confort. Cadrul este confecţionat din oţel şi are headtube de 1-1/8, seat-tube de 27.2 mm, butuc spate de 135 mm şi monobloc de 68 mm. Are de asemenea prinderi pentru portbagaje, aripi şi două suporturi de bidon. Vine echipată cu furca Wander Disc şi acceptă anvelope până la 40c, venind în stoc cu anvelope rezistente la pană Kenda Kwick Roller Sport de 700x32c.

Transmisia este o combinaţie de Shimano Sora şi Alivio cu manete Microshift, cu 3×9 viteze, frânele pe disc mecanice sunt Promax Render R cu discuri de 160, şaua este Brooks B17 iar angrenajul şi headset-ul sunt FSA.

Preţul normal este de 1299 USD pentru bicicleta completă sau 499 USD pentru cadrul cu furcă, dar acum exsită o promoţie, preţul fiind de 974, respectiv 349 USD. Bicicleta este disponibilă în mărimi între XS şi XL şi în culoarea albastră sau limonadă.

The Rubens:

Traitor-ruben-drop-side-600x399Rubens este fabricată de asemenea din oţel cu aceleaşi specificaţii, neavând însă prinderi de portbagaj în faţă.

Fiind un model dedicat oraşului, este folosit un seat-tube mai subţire, de 26.6 mm, iar anvelopele acceptate sunt de maxim 35c sau 30c cu aripi. Geometria cadrului este însă una clasică de ciclocros, aşa că bicicleta se poate descurca şi la o cursă în weekend.

Transmisiea este Shimano Sora 3×9, anvelopele Kenda Tendril de 28c, şaua este Traitor Diamond Race, frânele pe disc mecanice Promax Render R iar angrenajul şi cuveţii sunt FSA. Ghidonul, pipa şi tija de şa sunt Promax. Preţul este de 1399 USD pentru bicicleta completă sau 549 USD pentru cadru cu furcă, este disponibilă în mărmi între S şi XL şi în culoarea neagră sau verde.

Traitor-ruben-flatbar-side-600x399Ruben există şi în versiune cu ghidon drept, cu acelaşi cadru şi geometrie. Diferite sunt doar ghidonul şi evident manetele de frână şi de schimbător, dar echiparea este un pic mai slabă, cu angrenaj Shimano M361, deraior faţă M310 şi spate Acera. Preţul este de 999 USD pentru bicicletă.

Mai multe informaţii se găsesc pe site-ul producătorului.

sursa: bikerumor.com

 

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × five =