Acum citesti
Traian Goga, în transmisiune directă pe TVR de la Banca Transilvania MTB Marathon

Rar avem ocazia să asistăm la transmisiuni în direct de la cursele de ciclism din România, cu atât mai rar ne putem bucura de prezentanța unei persoane abilitate care să vorbească despre ceea ce se întâmplă pe ecranul televizorului. Simpaticul nostru coleg, Traian Goga, a fost prezent la Banca Transilvania MTB Marathon by Vodafone, cursa care până anul trecut se numea Maratonul Făgetului, și a acordat un interviu celor de la TVR, comentând desfășurarea cursei și vorbind despre scena ciclismului în România.

goga

Prin urmare, vă invit să-l vedeți în reluarea publicată pe site-ul celor de la TVR, începând cu minutul 23. Iar dacă nu te saturi să-l privești, îl poți regăsi și începând cu minutul 42. Pe de altă parte, felicităm organizatorii pentru implicarea media în acest eveniment, căci dacă nu mă înșel, este prima cursa de Mountainbike din România difuzată integral live la TV.

Vezi Comentarii (7)
  • Bogdane si administratori site-ului din ce vrei sa traiasca ,au primit si ei niste bani pentru reclama…ce ei nu au guri de hranit sau de imbracat ….nimeni nu lucra pe nimic….abtinete

    • Alin, din fericire, ai avut dreptate cu un lucru: FreeRider.ro încasează bani din publicitate. Sper că n-ai fost ironic, căci astfel dai dovadă că înțelegi cum se învârt lucrurile pe lumea asta și nu trec toate pe lângă tine fără să înțelegi ceva. Până la urmă, cred că se văd clar bannerele de pe margine. Aceea este zona de publicitate, nu alta.

      Ce nu ai înțeles, este faptul că Bogdan face referire la denumriea maratonului, care a primit o nouă denumire: Banca Transilvania MTB Marathon by Vodafone. Ceea ce i s-a părut nepotrivit, așa cum s-a exprimat mai sus. Dar, încercând să deslușesc ceea ce ai încercat tu să comunici, ajung la concluzia că noi am fi făcut reclamă respectivelor două brand-uri. Lăsând deoparte inepția de proporții cosmice pe care probabil ai scos-o din totală lipsă de ocupație (când puteai chiar să ieși la pedalat ca să compensezi), nu pot decât să-ți zic că aceste două brand-uri nu ne sunt clienți.

      O seară faină! 😉

  • Recunosc că nu am mai avut parte de observații atât de pertinente precum ale lui Bogdan și Alin de ceva vreme, însă cei doi mi-au deschis ochii. Băi, FreeRider, în ceapa ei de treabă, eu când m-am angajat la tine ziceai că scriem pentru comunitate și că o facem din pasiune. Eu credeam că mă plătești din banii câștigați de taică-tău, nu că te-au cumpărat ăștia de la Rosal, Vodafone și Banca Transilvania. Rahat pansat, mi-ai dat universul peste cap. Cum, mă, cum să primești bani pentru publicitate? Acum știu de unde ți-ai luat casa aia în Pipera și Bentley-ul ăla. Pe urmă cumperi gaz ieftin ca Niculare, intri nițel la pârnaie și după închizi șandramaua și mă lași pe drumuri. Bogdane, Aline, sloboziți armăsarii din frâu și haideți peste Mitroi acasă să-l batem!

    Revenind la tonul normal al discuției, o să mă obosesc totuși să aduc puțină lumină asupra chestiunii. De obicei nu sunt condescendent, dar în cazul de față nu am altă variantă. Sincer, Alin și Bogdan, despre voi cred că nu înțelegeți mare lucru din lumea în care trăiți. Accept să mi-o luați în nume de rău, dar poate o să reflectați asupra situației și veți cuprinde mai bine lucrurile din jurul vostru. Și eu mă confrunt cu anumite limitări. De exemplu, mi-e greu să îmi imaginez cât de modest trebuie să fie intelectul unui om ca să nu facă paralele. Avem Cupa Romaniei Timisoreana (fotbal), Turkish Airlines Euroleague (baschet), Barclays Premier League (fotbal din nou), Open de España Cofidis (ciclism) și multe altele dacă este să mai numesc competiții care au făcut „jalnica” alegere de a-și vinde numele. Din „jalnica” aia alegere de a-și schimba numele știi ce rezultă? Bani. Bani care se duc pe salariile organizatorilor, pe pachetele de înscriere ale concurenților care mereu se vaită că nu au primit destule, pe plata medaliilor de finisher, a ambulanței, poliției, echipelor de radiocomunicații și a premiilor pentru cicliști, dar și pe multe altele. Sunt unii care trăiesc din sport. Se numesc sportivi profesioniști. Pentru ei chiar contează un premiu mai mare.
    Dacă noi luăm bani că le facem reclamă? Băi, mi-aș dori. Chiar așteptăm cu brațele deschise pe oricine și-ar dori reclamă aici. Pentru cât muncim și câte vizite strânge acest site poate ar trebui să fim de vreo 3-4 ori mai bogați. De asemenea, asta vă doresc și vouă, să fiți apreciați la justa voastră valoare, nu să vă rupeți spinările pentru niște firfirei. Mă opresc aici că mi-am dat seama că e pierdere de vreme. Oricum, ne auzim!

  • Întâmplător am urmărit parţial transmisia în direct şi vreau doar să remarc faptul că simpaticul dumneavoastră coleg era atât de preocupat să ne explice cum e să pedalezi la un maraton încât a ratat trecerea prin spatele lui a primilor clasaţi în punctul de la Peana. De altfel este o meteahnă a comentatorilor sportivi să se lase furaţi de discursul propriu ratând exact ceea ce se petrece pe teren.
    Vă rog să nu o luaţi ca un reproş, este doar o cârcoteală de pe margine având de altfel doar cuvinte de laudă pentru iniţiativa transmisiei.

  • De fapt, i-am remarcat, dar au trecut când eram pe punctul de a încheia intervenția. Noroc cu Miruna care a obținut timp suplimentar și am putut vorbi despre situația din cursă.

  • Traian Goia nu ai înțeles nimic din ce-am vrut eu să zic în acel scurt comentariu. Nu am adus critică că se primesc bani din reclamă, mi se pare și normal să ai sponsori, dar să ajungă sponsorii la pretenția ca un maraton să le poarte numele, asta mi se pare jalnic, că se ajunge ca un organizator să schimbe numele unui maraton pt bani. Nu s-a păstrat nici măcar numele zonei în care se face maratonul. Anii următori dacă nu mai sponsorizează Banca Transilvania maratonul oare cum o să-i zică?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 − eight =