Acum citesti
Tom Boonen amenință Flandra

După doi ani mai puțini faști, sprinterul-specialist al clasicelor Tom Boonen (Omega Pharma QuickStep) face o revenire treptată, dar sigură pe prima scenă a ciclismului de elită. Ieri, el a triumfat în Gent-Wevelgem după ce vineri și-a trecut în cont victoria în E3 Prijs Harelbeke.

În cursa de ieri, Boonen a arătat o formă sportivă similară celei care l-a consacrat acum câțiva ani când devenea campion mondial sau domina clasicele din Flandra într-o manieră incontestabilă. Întrecerea a fost animată în prima jumătate de un grup de 9 rutieri fără pretenții la o victorie finală. Cu câteva zeci de kilometri rămași până la final, Peter Sagan (Liquigas) și Fabian Cancellara (RadioShack-Nissan-Trek) fac o mutare ce pare câștigătoare, evadând și facând joncțiunea cu rămașițele grupului care ținuse fruntea cursei până atunci. Totuși, elvețianul nu a reușit să facă față unei echipe Omega Pharma QuickStep care muncea doar pentru Boonen și care a dus o trenă infernală. Atât de susținut a fost ritmul, încât sprinteri ca Mark Cavendish (Team Sky) sau Andre Greipel (Lotto-Belisol) au pierdut contactul cu plutonul, renunțând la orice pretenție la victorie.

Boonen, ajuns la finalul cursei într-un grup compact, nu a mai avut de îndeplinit decât o formalitate, cea de a-și devansa adversarii la sprint, una din specialitățile sale. Prin victoria de ieri, cea din E3 Prijs și din Paris-Nisa, belgianul poate spera, din nou, la o victorie în Turul Flandrei, Paris-Roubaix sau poate în ambele curse. Cu alte cuvinte, poate redeveni eroul Flandrei.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + nineteen =