Acum citesti
Tehnologia căștilor Rudy Project explicată

În oricare ramură a ciclismului este important să avem o cască de protecție. Cu ani în urmă au fost creați standarde pe care fiecare cască trebuie să le îndeplinească în funcție de locul unde se vinde. (Există standarde europene, americane și australiene). Între aceste standarde există doar o diferență minimă, astfel  de exemplu cel american este un pic mai strict ca celelalte.

Producătorul trebuie să eticheteze fiecare cască cu standarul conform căreia a fost fabricat, astfel inscripția CE înseamnă Council Directive 89/686/ECC și a European Technical Standard EN 1078, CPSC se referă la standardul U.S. Consumer Product Safety Commision, iar AS/NZS la cel Australian Standard AS/NZS 2063.

În timpul ciclismului de munte fie vorba de o drumeție ușoară sau pedalat intensiv de performanță, capul nostru necesită în anumite puncte a protecție mai sporită. Astfel pentru a proteja tâmpla și ceafa, viziera și structura de coajă mai rezistentă sunt cerințe de bază al acste modele.

Inginerii de la Rudy Project au creat aceste căști bazat pe consultarea cu sportivi activi și multe teste reale efectuate, îmbinat cu decenii de experiență în fabricarea căștilor și technologii avansate. Aceste modele se conformează mai multor standarde, au o structură mai puternică a coajei, care se extinde mai adânc în unele puncte, în timp ce oferă, de asemenea, o ventilație excelentă și un confort deosebit, sunt captivante cu forma lor elegantă și variația de culori.

TECHNOLOGIA TRIPLA INMOLD – IMPACT PROTECTION GRID

Pentru a asigura o protecție mai mare, căștile noastre au fost fabricate cu technologia InMold, astfel stratul moale de spună este protejat nu doar de sus, ci și din spate și de jos cu un strat de policarbon dur, care asigură durabilitate și rezistență.

Există situații mai puțin norocoase, când o lovitură mare rupe structura căștii în două. În aceste situații nu ar fi ideal ca, casca să se destrame în două (deoarece deobicei nu doar o dată ne lovim capul, ci de mai multe ori), de aceea sunt fabricate cu technologia IPG, care nu lasă să se întâmple acest lucru, ci ține casca intr-o bucată chiar dacă a suferit lovituri.

FIXAREA DE CEAFĂ R.S.R

Căştile noastre sunt proiectate ca să fie cele mai confortabile, luând în considerare ergonomia, fiecare detaliu al căștii și folosind cele mai noi technologii. Inovaţia R.S.R facilitează confortabilitatea fixării pe ceafă – este ușor de reglat și cu o singură mână în timpul pedalării sau chiar și vertical în mai multe poziții ca să ne putem proteja cel mai eficient și casca să fie așezată corect pe cap.

BURETE CU BUG STOP ȘI BURETE INTERIOR

Una dintre calitățiile căștilor Rudy Project care le fac atât de confortabile este că buretele interior se poate scoate, spăla, schimba, deoarece această parte a căștii se poate murdări sau uza. În plus, la cele mai multe modele avem două tipuri de bureți, unul care este simplu și unul care este burete interior, dar în același timp și plasă pentru insecte. Acești bureți se pot achiziționa și separat.

Technologia Airframe absoarbe transpirația de pe frunte, astfel scade cantitatea care ar putea intra în ochi. Buretele se usucă în timpul mersului de la vânt.

VENTILAȚIE EXCELENTĂ

Confortul unei căști nu este dat doar de elementele vizibile ci de asemenea, de eficiența disipării căldurii generate de corpul nostru în timpul mersului cu bicicleta. Cu cât ventilația este mai bună, cu atât mai mult capul rămâne uscat și ciclismul netulburat.

Datorită formei interioare și exterioare a căștilor Rudy Project acestea au o ventilație excelentă, care oferă o senzație uscată și ușor răcoroasă.

Faceți cunoștiință cu căștile de MTB:

PROTERA SI PROTERA PLUS (ALL MOUNTAIN – TRAIL – ENDURO)

Aceste căști reprezintă generația nouă de căști de la Rudy Project, proiectate special pentru ciclism AM/TRAIL/ENDURO cu technologii Triple InMold, Impact Protection Grid și Airframe. În modelul PROTERA PLUS greutatea ușoară, confortul excepțional, stilul îndrăzneț și protecția suplimentară se îmbină într-o armonie perfectă. La modelul original au fost adăugate două caracteristici de creștere ale confortului: dispozitivul de fixare pentru banda ochelarilor de sport goggle și cozoroc mai lat, reglabil.
(Informații: https://www.rudyproject.ro/protera-mtb-helmet)

VENGER CROSS (TRAIL – XC – GRAVEL)

Modelul Venger a fost proiectat astfel încât să ofere confort și siguranță ideală și în timpul aventurilor noastre cu bicicleta. Datorită technologiei Airframe și tunelelor de vânt crate în partea interioară a coajei, casca a devenit ușoară, excelent ventilată. Construcția „X-Kross” o face extrem de sigură, în conformitate cu standardele internaționale – iar pe lângă toate acestea are un design mișto, cu stil. Se poate atașa visor la acest model.

(Informații: https://www.rudyproject.ro/venger_helmet)

AIRSTORM (TRAIL – XC – SPORT)

Punctul forte al modelului Airstorm este ventilația excelentă, confortul și designul atractiv. Partea interioară a învelișului a fost proiectată astfel, ca sistemul conductelor de ventilație să îndepărteze cât mai multă căldură de pe cap. La proiectare s-a acordat atenție deosebită și ergonomiei, astfel și greutatea redusă a căștii se distribuie în mod perfect pe capul nostru. Se poate atașa visor acestui model.

(Informații: https://www.rudyproject.ro/rudyproject_kategoriak/rudyproject_kategoriak_bukosisakok/bukosisakok_airstorm/airstorm_sisakok)

RACEMASTER (XC – GRAVEL)

Este vedeta competițiilor XC și gravel. Este rezultatul a mai multor ani de inovare și cercetare, care cuprinde confort, ventilație bună, împreună cu technologiile Hexocrush, MIPS, Impact Protection Grid sau Double InMold. Datorită acestora oferă o protecție avansată și crește performanța.

(Informații: https://www.rudyproject.ro/rudyproject_kategoriak/rudyproject_kategoriak_bukosisakok/bukosisakok_racemaster/racemaster_sisakok)

SPECTRUM (XC – GRAVEL)

Spectrum a fost creat special pentru competiții, este o cască care îmbină perfect confortul și protecția cu greutatea ușoară. Structura revoluționară de coajă alcătuită din trei părți de policarbonat o fac mult mai durabilă și totuși foarte ușoară. Datorită sistemului Airframe, orificiilor de aerisire precum și canalelor de ventilație din interiorul căștii, aceasta oferă confort de neegalat chiar și în timpul competiției. Nu se poate atașa visor la această cască.

(Informații: https://www.rudyproject.ro/spectrum-helmets)


RUSH (XC – SPORT)

Rush este o cască recomandată pentru ciclism de munte mai lejer, când totuși protecția capului este necesară, dar nu necesită confort și protecție extra. Ca și toate modelele Rudy Project, Rush se conformează standardelor internaționale și oferă o ventilație corespunzătoare. Ca și acesoriu, se poate atașa și visor pe cască.

(Informații: https://www.rudyproject.ro/rudyproject_kategoriak/rudyproject_kategoriak_bukosisakok/bukosisakok_rush/rush_sisakok)

IMPORTANT!

Nu uita că poți primi aceste produse de pe stoc chiar și în 48-72 de ore cu livrare gratuită! Căștile au 1 an garanție, dar oferim a gamă largă de piese se schimb, astfel nu va fi nevoie să îți cumperi unul nou dacă ai nevoie de o piesă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 2 =