Acum citesti
Team Făgăraș, prima echipă profesionistă de downhill susținută de un baton de ciocolată

Batonul Fagaras, un brand iconic cu o traditie de peste 50 de ani, comunica pentru prima oara pe piata autohtona si alege sa sustina comunitatea de downhill din Romania. Ca urmare, in premiera in tara noastra, un brand non-equipment creeaza un team profesionist de downhill, Team Fagaras. Echipa este compusa din doi dintre cei mai buni rideri din Romania, Ionut Sava si Ciprian Muresan.

Fagaras TeamBaietii au concurat in acest weekend pentru prima data in aceasta formula in cadrul concursului de DownHill Mountain Bike de la Arena Platos Mountain Resort. Downhill-ul este un sport cu potential, care a crescut foarte mult in ultima perioada la nivel de performanta si in Romania, dar in care investitiile inca nu sunt pe masura. Fagaras a ales sa se implice in comunitatea de downhill mountain-biking pentru spectaculozitatea sportului, pentru potentialul ei si pentru nucleul relativ mare de practicanti si admiratori.

Fagaras Team 2Din anii ’60 pe piata din Romania

Incepand cu acest an, Fagaras devine, astfel, batonul oficial al sporturilor de munte, fiind primul brand romanesc de ciocolata care sponsorizeaza o echipa de downhill din tara. Fagaras este una dintre primele marci de batoane de ciocolata din Romania, existand pe piata din anii ’60. Desi nu a beneficiat de suport din punct de vedere comunicare pana acum, Fagaras se regaseste pe locul 3 in categoria de batoane, din punct de vedere numar de bucati vandute.  Fiind usor de consumat, este un mini pack de recharge, consistent, potrivit pentru micile pauze in timpul activitatilor tip sesiuni.

Fagaras este o marca frumoasa, cu mult potential, pe care ne dorim sa o crestem cat mai mult in viitor. Pentru asta am ales sa ne concentram pe a atrage consumatorii din segmentul de varsta mai tanar. Ne referim aici la cei care nu au inca o istorie cu aceasta marca si pentru care Fagaras incepe sa-si construiasca si in comunicare o identitate  cat mai relevanta pentru ei.  Indiferent ca vorbim de sport sau de viata de zi cu zi motto-ul este sa depasim obstacolele si sa nu renuntam, Cu alte cuvinte: INCEARCA. REPETA. REUSESTE. ”, declara Valeria Buleandra, Brand Manager Kandia.

Manifesto-ul Fagaras poate fi urmarit AICI.

Fagaras Team 1„Proiectul Fagaras se potriveste perfect cu comunitatea de downhill. Un baton mic, perfect pentru „session action sports” – activitati cu grad mare de spectaculozitate. Incearca/Repeta e ideea sub care vom construi brand content alaturi de aceasta comunitate. Planuim o comunicare continua si o implicare tot mai mare.”, este de parere Radu Pilat, Managing Partner Heist Industries, agentia care comunica in premiera pentru brandul Fagaras.

Fagaras 2DESPRE RIDERI:

Ciprian Muresan

De cand s-a urcat pe bicicleta de coborare, Ciprian a experimentat cam tot ce se putea experimenta pe bicicleta la munte, de la cross-country pana la dirt jumping. In 2008, la 13 ani, Ciprian si-a gasit forma preferata de adrenalina: downhill-ul. De atunci, a participat la toate concursurile de profil. Vrea sa cucereasca pante. Sfarseste prin a cuceri si trofee. A urcat pe treapta 2 la Dorna Xtreme Fest 2014 si la Mogosa Downhill Challenge 2012. Si nu se opreste aici.

FagarasIonut Sava

Ionut face downhill si cu bicicleta, si cu instrumentele de constructie, si cu tastatura. Scrie articole despre miscarea de downhill si comunitate, pune umarul la construirea bikepark-ului din Postavaru si tocmai s-a intors de la prima etapa a Cupei Nationale de Downhill a Romaniei, unde a ocupat locul 2. Pentru Ionut, nu exista linie de finish. Din 2008, de cand s-a urcat pentru prima oara  pe bicicleta de coborare, incearca, repeta si reuseste la cele mai importante concursuri de downhill din tara.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × one =