Acum citesti
Te învățăm să-ți reglezi singur bicicleta, simplu și rapid

Din nou la cererea voastră, vom relua cursurile de mecanică, de data aceasta într-o formă și mai compactă, incluzând operațiunile de bază prin care-ți poți întreține bicicleta. Față de edițiile anterioare, am reușit să compactizăm cursul astfel încât să conțină cât mai multe informații importante dar fără a fi extins pe parcursul multor ore, iar prețul să fie cât mai apropiat de cel al unei revizii generale. Totodată, după curs, bicicleta ta va avea revizia generală făcută. Cursul este oferit gratuit celor care achiziționează CD-ul cu tutoriale foto despre operațiunile prezente la curs și nu numai.

cursuri_mecanica_freerider

Iată ce are de oferit ediția 2016 a cursului (2 ore de teorie și 1 – 1.5 ore de practică  – care se poate extinde atât cât este necesar – nimeni nu pleacă până nu execută corect operațiunile):

1.Reglajul schimbătoarelor
2.Montaj și reglaj frâne pe disc (sau V-Brake, dacă este cazul, dar trebuie precizat la înscriere)
3.Înlocuirea plăcuțelor de frână (sau saboților, după caz).
4.Curățare și lubrifiere lanț.
5.Înlocuirea unei anvelope/cameră.
6.Înlocuirea pedalelor.
7.Reglare joc cuvete/ghidon.
8.Întreținere și curățare furcă/amortizor spate.
9.Înlocuirea tijei de șa.
10.Verificarea șuruburilor.

Practica se face pentru fiecare membru în parte, pentru punctele:  1, 2, 3, 5, 6 și 7. Este necesar să te prezinți cu propria bicicletă!

De asemenea, dacă una din componentele de mai sus trebuie înlocuită și ai deja piesa de schimb la tine, ți-o vom înlocui gratuit în limita a două componente (valabil pentru cablu schimbător, schimbător, manetă de schimbător, frâne, plăcuțe frână, pedale, anvelope, furcă, ghidon, pipă, tijă de șa).

Costul este de 200 de lei și pot participa maxim 2 persoane. Training-ul este susținut de mecanicul FreeRider.ro și este organizat doar în București.

Pentru achiziționarea CD-ului și pentru a urma gratuit cursul, vă rugăm să ne contactați prin e-mail, la adresa [email protected] și să ne oferiți următoarele informații: tipul și marca bicicletei și tipul de frână (pe disc sau V-Brake). Primii 4 înscriși primesc un set de imbus gratuit (în valoare de 40 lei). Rezervările se fac pentru weekend-ul 23-24 ianuarie.

Câteva din părerile celor care au participat până în prezent:

Dupa zeci de ore petrecute online citind diverse articole si tutoriale despre mecanica bicicletei, nu ma asteptam sa aflu mare lucru la atelierul Freerider. Razvan (mecanicul) insa m-a surprins prin ceea ce ne-a invatat si prin nivelul de detaliu la care ne-a prezentat in special subiectul “schimbatoare”. Indiferent de aria in care am adresat intrebari, acestea nu au ramas fara raspunsuri complete. Sunt convins ca eu si prietenii mei nu o sa mai avem nevoie de atelier specializat ca sa rezolvam taskuri de mecanica de baza.
Multumim Freerider!

Dan

Ce mi-a placut la curs e ca in fine am inteles dupa multa vreme cum se regleaza corect schimbatoarele si franele si nu mai merg la ghici de fiecare data cand trebuie sa reglez ceva. Pentru intretinerea furcii pana acum nu aveam absolut nici o idee. Parerea mea e ca a meritat banii, din cauza faptului ca daca ar fi fost sa merg la service pentru fiecare reglaj in cele din urma m-ar costa mult mai mult. Plus ca acum am idee despre cum functioneaza piesele si ce pot face pentru a le prelungi viata.

Ștefan

Cursul mi s-a parut pur si simplu super ok chiar daca impresia initiala e ca se vor prezenta doar chestii simple. Pentru o persoana care a inceput sa pedaleze in urma cu un an chestiile de baza despre cum se intretine bicicleta, cum se curata eficient sau cum functioneaza si se regleaza schimbatoarele si franele sunt foarte foarte utile mai ales cand sunt prezentate de o persoana cu experienta. In plus am invatat cateva trickuri care sa-mi faca viata mai usoara atunci cand lucrez la bicicleta. Cursul il recomand oricarei persoane care doreste sa cunoasca mai multe despre bicicleta proprie, nu exclude o revizie completa periodica intr-un service de biciclete insa ajuta cursantul sa cunoasca modurile in care poate sa-si intretina biciclenta in mod eficient, o bicicleta bine intretinuta si reglata periodic fiind mult mai sigura si mai eficienta in utilizare.

Cristian

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + 1 =