Acum citesti
Te-ai plictisit de coarnele pentru ghidon? TOGS s-ar putea să te ajute şi mai bine

Putini ciclişti mai folosesc clasicele capete de ghidon sau coarne cum le mai spune lumea. Odată cu trecerea la ghidoanele mai late aceste coarne sunt cam de domeniul trecutului. Capetele de ghidon aveau avantaje, dar şi dezavantaje. Cel mai important era faptul că ofereau mâinii o poziţie suplimentară când acesta obosea sau amorţea fiind folosită tot timpul în aceeaşi poziţie. Pe de altă parte nu erau rare momentele când coarnele se agăţau de crengile copacilor.

Însă TOGS propune o nouă abordare a poziţiei mâinii pe ghidon. Thumb Over Grip System, pe scurt TOGS, spune că este suficient să duci degetul mare pe deasupra gripului şi obţinut deja o altă poziţie. Dacă te gândeşti puţin sunt şanse destul de mari ca tu deja să foloseşti poziţia asta fără să-ţi dai seama, mai ales pe urcările lungi şi interminabile când nu ai nevoie neapărat de întreaga securitate a mâinii care ţine ghidonul cu toate degetele.

tog togs coarne deget ghidon bicicleta 5

Ideea din spatele „corniţelor” TOGS este posibilitatea de a mişca degetul mare peste ghidon şi de a-l agăţa de cârligul TOGS. Producătorul spune că această poziţie aliniază mai bine încheietura mâinii schimbând poziţia suficient cât să reducă din oboseală.

Cârligele sunt fabricate din nailon Dupont denumit Zytel şi sunt extrem de uşoare, doar 18 g perechea. Acestea se pot instala pe orice ghidon, sunt disponibile în 8 culori şi costă 24,99$.

tog togs coarne deget ghidon bicicleta 3

[youtube id=”S6_JNLmwXvk” width=”600″ height=”350″]
Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − one =