Acum citesti
Tanc adevărat cu pedale – Framed Montana, fatbike full suspension din carbon

Un fatbike cu roți cu anvelope de 4 inch trece oricum peste orice obstacol, dar dacă îi adaugi o suspensie de 100 mm pe spate, de tip Horst-link cu 4 brațe, devine un monstru de neoprit. Asta face și noul Montana de la Framed, care în plus are și cadrul din carbon, ceea ce o face mai ușoară și mai rapidă. În față lucrează o furcă RockShox Bluto de 100 mm. Cu așa armament în dotare, Montana trece peste orice obstacol în orice anotimp fără ezitare.

Proiectarea acestui model a durat peste doi ani, încercându-se obținerea unui compromis între pedalare fără probleme la deal și coborârea în viteză pe orice suprafață.

Nu există momentan detalii complete dar se pare că prețul final va fi între 2450 USD pentru o echipare cu roți din aluminiu și transmsie NX și 3850 USD cu roțile proprii din carbon și transmisie X01 Eagle. Toate vor folosi anvelopele Framed Wolftrax/Minnesota 26×4.0 120 tpi.

Noul cadru Montana este construit din carbon UD și primește ax spate de 12×177 mm tip thrucare permite un factor Q decent la pedale. Din acest motiv însă cadrul nu acceptă anvelope mai late de 4.0, cum ar fi cele de 4.8, dar la o suspensie cu cursa de 100 mm asta nu e o problemă. Cadrul are headtube tapered, ureche de schimbător detașabilă și cabluri rutate intern, inclusiv pentru tija dropper. Suspensiile folosite la toate echipările sunt RockShox Monarch RT3 pe spate și Bluto SoloAir pe față.

Ce se mai poate remarca e că bicicletele vor fi compatibile doar cu transmisii 1x. Framed spun că foarte puțini clienți de fatbike au cumpărat transmisii cu 2 foi, eliminarea acestui sistem dând posibilitatea de a oferi spațiu mai bun pentru anvelope prin scurtarea chainstay-urilor.

Bicicleta va fi disponibilă începând cu 1 iunie, dar sunt deschise precomenzile pe pagina de vânzare online directă. Montana vine în trei dimensiuni standard și doar în culoarea aceasta negru cu albastru. Pentru moment bicicleta se poate cumpăra doar online.

Pentru mai multe informații vizitați pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 5 =