Acum citesti
Surmont Club reacționează la decizia de suspendare a clubului

surmont_logoClubul Sportiv „Surmont Club” considera convocarea Consiliului de Administratie al Federatiei Romane de Ciclism din 12.11.2013 drept nestatutară şi ilegală, iar hotararile adoptate in urma acestei adunari nule de drept, deoarece nu au fost intrunite conditiile legale si statutare pentru desfasurarea sedintei Consiliului de Administratie, iar mai mult, deciziile luate in cadrul acestui Consiliu de Administratie nestatutar intrunit, depasesc competentele acordate acestuia prin Statut.

Asadar, in primul rand, acest Consiliu de Administratie nu a fost statutar convocat, intrucat conform prevederilor Statutului in vigoare, in special a art. 65 punctul 27) din Statut, Consiliul de Administratie se intruneste ori de cate este nevoie la convocarea Presedintelui, iar aceasta conditie nu a fost indeplinita.

Consideram de asemenea ca nu s-a intrunit nici numarul minim de membrii prezenti ai consiliului de administratie, care trebuia sa fie in numar de 6, la aceasta sedinta participand doar 5 membrii. Mai mult decât atât, nu putem să înţelegem prezenţa celor doi angajaţi ai Ministerului Sportului şi care au semnat procesul verbal fără o împuternicire de la minister.

Consideram ca decizia de marţi, 12.11.2013, luata in urma acestui consiliu de administratie, de a-l demite pe preşedintele ales democratic al Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Carol Novak, este una abuzivă şi nestatutară si nu avem cum să o acceptăm ca atare din punct de vedere legal.

De asemenea, hotararea abuziva si nestatutara de suspendare a clubului nostru, pe motivul lipsei de activitate, este cel mai evident exemplu de incalcare a statutului si regulamentului federatiei si a incercarii constante a secretarului general Vasile Selejan si a membrilor din consiliul de administratie aserviti dansului, de privare a dreptului democratic de vot in adunarea generala a tuturor membrilor federatiei care nu sunt de acord cu dezastrul in care a dus ciclismul romanesc.

Surmont Club, prin sportivii sai care au concurat in competitii internationale in disciplinele de ciclism downhill si four cross, au reusit sa aduca in acest sezon 60 de puncte ale Uniunii Cicliste Internationale in portofoliul Federatiei Romane de Ciclism si au contribuit la pastrarea imaginii romaniei pe harta ciclismului mondial. Iar prin echipa de organizare a evenimentelor sportive a contribuit la devoltarea ciclismului de masa din Romania, prin organizarea maratonului Surmont MTB Challenge de la Azuga, unde au partcipat peste 650 de concurenti din tara si din afara tarii noastre, eveniment la care Federatia Romana de Ciclism a fost partener.

Prin urmare, ne alaturam colegilor nostri de la cluburile Joy Bike, Bistrita DH, Smart Atletic, C.S. Marghita si celelalte cluburi suspendate abuziv si solicitam presedintelui ales Eduard Novak sa isi exercite drepturile statutare si sa nu convoace adunarea consiliului de administratie, atata timp cat din componenta lui fac parte domnii Selejan Vasile, Floares Bogdan, Manganiello Michele, Ilinca Constantin si Cismaru, persoane care au dovedit ca pot sa ia hotarari ilegale impotriva intereselor marii majoritati a cluburilor afiliate, cat si impotriva ciclismului romanesc.
Solicitam tuturor cluburilor afiliate care realizeaza gravitatea acestei situatii sa se alature demersului de a convoca cat mai urgent o Adunare Generala Extraordinara, cu scopul inlocuirii acestor membrii de mai sus ai consiliului de administratie, care nu ne reprezinta si sa aleaga noi membrii care sa indrepte ciclismul romanesc spre bine si normalitate.

Solicitam Ministrului Tineretului si Sportului sa nu accepte avizarea acestei sedinte nestatutare, nici a hotararilor abuzive si ilegale emise in urma acesteia si sa ia masuri importiva celor 2 angajati ai ministerului care au participat la sedinta nestatutara si au girat cu imaginea Ministerului Tineretului si Sportului acesta ilegalitate.

Tiberiu Macaveiu – Presedinte Surmont Club și Arbitru International al Uniunii Cicliste Internationale

Vezi Comentarii (4)
  • Ah, deci clubul sportiv ProCycling a fost suspendat pt. ca nu a avut nici un sportiv prezent la campionatele Nationale. Atunci cum se face ca un sportiv de la ProCycling e campion national la mtb?

  • Presedintele campion la policiclism si baietii lui de la cluburile fantoma nu sunt in stare sa desluseasca intelesul a 3 articole amarate din statutul ala si au pretentia sa conduca o federatie. E ca si cum un copil retardat nu e instare sa descuie o masina cu cheile in mana dar el vrea s-o conduca.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − 7 =