Acum citesti
Superior XF 9.9 Team al lui Jaroslav Kulhavý

Probabil ai observat în cadrul Cupei Mondiale de XCO biciclete Superior cu noul logo, mult mai vizibil și mai clar. Bicicleta lui Kulhavy este un XF 9.9 Team, bicicletă cu care a participat la etapa de maraton din weekend-ul ce tocmai s-a încheiat. Cu o carieră impresionantă, cehul în vârstă de 39 de ani este cunoscut pentru pipa instalată pe bicicletele sale, lungă și cu un rise negativ foarte mare (-21 grade). În fond, folosește o pipă de la Specialized, chiar și pe acest XF cu o gemoetrie modernă.

Fotografii: Cory Benson

La fel de bizar ar putea poziționată și șaua, cu vârful aplecat către partea din față. Kuhlhavy susține că această poziționare îl face să stea bine în șa pe urcări (ceea ce este logic dacă stai să te gândești că roata de față este ridicată), însă este greu de imaginat cum stă pe șa atunci când pedalează pe teren plat.

Anvelopele pe care le vezi instalate pe bicicletă provin de la Zleen și sunt fabricate în India. Un brand care nu s-a făcut remarcat până acum. Configurația transmisiei este clasică la acest nivel: Sram XX SL Eagle AXS cu noul standard UDH, apoi mai sunt instalate o furcă și un amortizor de la DT Swiss, modelul F232 One sau un dropper Rock Shox Reverb AXS.

Cadrul, care cântărește 1.625 de grame, este conceput în Cehia dar fabricat în Portugalia. Kulhavy susține că aceasta este una dintre cele mai bune biciclete pe care a pedalat vreodată, dovadă că producătorul ceh a evoluat foarte mult în ultimii ani.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − thirteen =