Acum citesti
Standert Triebwerk CR – o cursieră clasică de oțel într-o lume modernă

În timp ce majoritatea producătorilor se străduiesc să producă tot mai multe cursiere aer din carbon cu frâne pe disc, berlinezii Standert Triebwerk CR ignoră tendințele și continuă să rafineze cursiera lor clasică din oțel. Aceasta e fabricată din tuburi trase foarte ușoare Columbus, cu cuveți externi de 1 1/8 și frâne pe jantă. Nimic modern dar tot ce își poate dori un iubitor de biciclete clasice.

Standert nu ignoră totuși total lumea modernă, ei produc și modelul Triebwerk Disc LTD cu frâne pe disc și furcă modernă, cu spațiu pentru anvelope de 32 mm și probabil e modelul lor cel mai vândut.

Pentru cei ce preferă însă aspectul și tehnologia clasică și mult încercată, Standert le oferă biciclete noi și performante.

Standert spune că nu testează bicicletele în tunelul aerodinamic, deoarece peisajul acolo e dezolant. Ei preferă să le testeze într-o excursie în Franța și o urcare pe Mont Ventoux. Triebwerk CR e o bicicletă făcută pentru a crea amintiri de neuitat și pentru a te duce în locuri de vis, nu pentru a câștiga KOM-uri și curse.

Modelul clasic cu frâne pe jantă Standert Triebwerk CR a fost proiectat dintr-un amestec de componente moderne din oțel, pentru a fi o bicicletă ce trece testul timpului. Aceasta are cadrul sudat TIG în Taiwan dintr-un amestec de tuburi Columbus Spirit, Spirit HSS și XCr.

Greutatea oficială a cadrului în mărimea 56 este de 1815 g, plus 375 g pentru furca din carbon Columbus Futura Caliper SL.

Cu toate că e o bicicletă clasică cu frâne pe jantă, cadrul cu prinderi pentru butuci QR are rulmenți pedalier filetați T47, rutare internă modulară pentru 1x/2x/Di2/eTap/EPS și spațiu pentru anvelope moderne de 28 mm.

Păstrează însă headtube-ul drept de 1.125, tija de șa clasică de 27.2 mm și strângerea externă pentru aceasta.

Triebwerk CR e disponibilă fie în magazinul Standert din Berlin, fie prin vânzare directă în magazinul online. Sunt disponibile cinci mărimi standard între 52 și 60 cm, în culoarea albă sau neagră.

Prețul unui set cadru este de 1900 Euro și include cadrul din oțel Triebwerk CR, furca asortată Columbus Futura Caliper SL, cuveții Chris King NoThread, rulmenții pedalier First T47 pentru angrenajul dorit și prinderea din aluminiu pentru tija de șa.

Bicicletele complete sunt disponibile începând de la 5050 Euro pentru echiparea cu SRAM Force eTap AXS sau 300 Euro în plus pentru Red 22 mecanic.

Atât cadrele cât și bicicletele complete sunt disponibile pentru livrare oriunde în lume.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − one =