Acum citesti
SRAM sfidează greutatea în materie de roți pentru XC: Rise XX

Segmentul cross-country-ului se dovedește a fi unul cât se poate de important pentru SRAM, după ce compania a anunțat lansarea unui nou set de roți pentru această disciplină, Rise XX, care sunt gândite să funcționeze fără cusur când sunt cuplate cu noua furcă Rock Shox RS-1.

rise_xx

Principala îmbunătățire pe care o aduc Rise XX privește greutatea, setul făcut doar pentru mountain bike-urile 29er cântărind 1,285 de grame, în cea mai ușoară configurație, care nu include butucii Predictive Steering și se referă la anvelope de tip tubular.

SRAM declară că, atunci când a proiectat și executat roțile Rise XX, principalul obiectiv a fost dezvoltarea unor roți performante de XC, privindu-le trăsăturile individuale ca pe un ansamblu care trebuie să funcționeze armonios. Astfel, jantele de carbon le-a unit de butuci cu ajutorul spițelor de oțel pentru rigiditate suplimentară și angrenare rapidă a roților și a folosit clicheți Double Time din același considerent al angrenării pentru trenul de rulare și rulmenți ceramici.

O tehnologie pe care SRAM a făcut-o disponibilă pentru roți odată cu lansarea noii versiuni a furcii RS-1 este Predictive Steering, care se referă la butucul de față, dar tratează în ansamblu conexiunea furcă-butuc. Practic, această tehnologie este doar o îmbunătățire suplimentară care face ca RS-1 și roata de față Rise XX să funcționeze împreună oferind performanțe de top, printr-o rigiditate sporită grație axului supradimensionat al butucului și sistemului de strângere mai puternic. Totuși, SRAM a rezervat tehnologia Predictive doar celor care vor utiliza furca RS-1.

SRAM_MTB_RISE_XX_PS_Hub_Axle_MH SRAM_MTB_Predictive_Steering_Hub_M

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × five =