Acum citesti
SRAM a lansat în sfârșit deraiorul Red eTap AXS proiectat pentru pinion de 36T

Deși deja există de peste un an o opțiune Wide a casetei SRAM Force, cu pinioane 10-36T, care oferă libertate mai mare pe urcări, încă nu a exsitat un deraior electronic AXS compatibil, singura variantă fiind transmisia mecanică. Iată că acum a apăut noul deraior SRAM Red eTap AXS Max 36T care rezolvă această problemă. Detaliile sunt simple: o nouă opțiune cu braț mediu pentru Red AXS înseamnă că acum se pot obține rapoarte de transmisie subunitare pentru cățărările lungi și grele pe cursieră sau pe gravel bike.

Pagina SRAM spune despre noul deraior Max 36T că are braț mediu față de modelul original Max 33T care are braț scurt, dar nu este vorba doar de brațe cu lungimi diferite, ca la modelele mai vechi.

Există diferențe notabile și la zona unde deraiorul se prinde e cadru, pentru a permite ca acesta să rămână apropiat de caseta de pinioane chiar și pe cele mari.

Restul elementelor tehnice sunt similare cu modelul original AXS, doar că lângă șurubul B scrie Max 36T în loc de Max 33T (modelele pe care nu scrie nimic sunt Max 33T).

Noua geometrie a corpului deraiorului face ca acesta să nu fie recomandat pentru a fi folosit cu casetele de pinioane mici. SRAM nu recomandă folosirea modelului Max 36T cu caseta 10-26T, însă poate fi folosit atât cu transmisii 1x cât și 2x, așa că se poate obține o plajă de rapoarte de 360% similară cu cea a unei casete clasice 11-40T. Împreună cu angrenajul 46/33T gama de rapoarte este de 502%.

În mod interesant, SRAM nu oferă o casetă Red 10-36T, aceasta venind în continuare doar în variantele 10-26T, 10-28T și 10-33T, așa că momentan trebuie folosită caseta Force XG-1270 10-36T.

SRAM a schimbat și aspectul casetei Force, trecând la un finisaj lucios nichel-crom cu un pinion mare din aluminiu, de culoare închisă, înlocuind astfel vechea casetă complet neagră. Odată cu noile culori, este eliminată din gamă caseta Force 10-26T, așa că cine dorește una cu aceste rapoarte, după ce stocurile se termină, va trebui să cumpere una din seria Red.

Noul deraior SRAM Red eTap AXS Max 36T este disponibil la același preț de 685 Euro. Noua casetă Force este disponibilă la prețul de 19- Euro, în variantele 10-28T, 10-33T și 10-36T.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 − 5 =