Acum citesti
Cea mai mare fabrică de biciclete din Europa este în construcție la Timișoara

Fotografiile aeriene arată cât de mare este viitoare fabrică de biciclete care se afla în construcție la Timișoara în acest moment. Când construcția a început în 2020, a fost anunțat că va deveni cea mai mare fabrică de biciclete a Europei. Va fi operată de Sport Mechanical Workshop, unul din partenerii Decathlon.

Potrivit ultimelor planuri, fabrica va deveni funcțională în septembrie 2021. După faza de start-up, fabrica va produce 1,5 milioane de biciclete anual, normale și electrice. Sport Mechanical Workshop deja asamblează biciclete pentru Decathlon, într-un spațiu închiriat de 5.000 m2 în Timișoara. Însă noua fabrică, poziționată lângă oraș, va avea o suprafață de peste 23.000 m2.

foto bike-eu.com

La începutul lui 2016, Sport Mechanical Workshop asambla 300 de biciclete pe zi, astăzi media fiind de 3.500 unități. Fondată în 2016, Sport Mechanical Workshop este deținută de investitorii italieni Francesco Russo și Vittorio Olagnero împreună cu partenerul român Laszlo Nyaradi.

România este considerată o locație bună pentru producția de biciclete normale și electrice. Împreună cu Bulgaria, România este văzută drept una din “văile bicicletei”, dacă ar fi să facem analogia cu Silicon Valley.

Construirea acestei fabrici de la Timișoara este oportună nu doar pentru economia României, ci și pentru faptul că Europa devine mai puțin dependentă de producția din Est, China si Taiwan.

Sursa bike-eu.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + 11 =