Acum citesti
SR Suntour a lansat furca de gravel GVX cu cursa de 40-60 mm

Suspensiile de gravel cu cursa scurtă sunt în mare vogă iar SR Suntour se alătură pieței cu GVX, o furcă complet nouă de gravel ce oferă mai multe opțiuni de curse, mai lungi, fiind mai ieftină decât concurența.

Modelul cu aer GVX folosește o pereche de brațe inferioare fără offset ce arată aproape ca o furcă fixă de gravel, dar include 40-60 mm de suspensie și e compatibilă cu roți 700c sau 650b.

SR Suntour încearcă să ofere suspensii cu performanțe excelente la un preț mult mai mic decât cel al concurenței, iar GVX pare să urmeze aceiași idee. Nu există momentan pe piață prea multe furci cu suspensie de gravel, dar la prețul de 500$ Suntour GVX este cu câteva sute de $ mai ieftină decât modelul următor ca preț din ofertele Lauf, Fox sau MRP.

O suspensie de gravel trebuie să fie ușoară, cu cursa scurtă și să nu afecteze mult pedalatul. Noua SR Suntour GVX pare să ofere toate aceste lucruri, oferind chiar și varianta cursei mai lungi decât cea obișnuită pe un gravel bike.

La fel ca alte furci telescopice de gravel, GVX folosește brațe de 32 mm din aluminiu seria 7000, negre. Dar în loc să aibă dropout-uri cu offset la capătul brațelor inferioare din magneziu, GVX folosește o coroană din aluminiu 6000 forjat care e înclinată și oferă efectul adăugării a câte un mm de offset la fiecare dintre curse.

  • 436mm axle-to-crown la cursa de 40 mm cu 45mm offset
  • 446mm a-c la 50mm cu 46mm
  • 456mm a-c la 60mm cu 47mm

Asta înseamnă că profilul furcii arată mai mult ca o furcă dreaptă fixă din carbon decât ca una cu suspensie.

GVX e disponibilă în trei variante de cursă: cea mai comună pentru gravel – 40 mm plus 50 mm și 60 mm. SR Suntour nu a explicat încă cum se face diferențierea, dar se pare că e vorba de un reglaj intern prin adăugarea de distanțiele deoarece greutatea de 1725 g e identică pentru toate mărimile.

Valoarea e cu câteva sute de g mai mare decât cea a furcilor de 40 mm existente, dar nu pare atât de rău dacă se ia în considerare existența variantelor cu curse mai lungi sau că prețul e cu 300$ mai mic decât cel plătit pentru MRP Baxter sau Fox AX.

La interior, GVX are un arc reglabil pe aer, reglaj extern al revenirii și o manetă de blocaj montată pe coroană, cu o manetă remote aflată în faza de dezvoltare.

Sub coroană se află o aripă demontabilă ce va minimiza stropii la curse pe teren noroios sau ud, pe brațe existând prinderi pentru aripi complete dacă este nevoie.

Furca de gravel este compatibilă cu ax thru de 12 mm și 15 mm x 100 mm, cu un ax frezat inclus. De asemenea are prindere flat mount de etrier și spațiu pentru anvelope de până la 700c x 45 mm sau 650b x 50 mm.

Furca SR Suntour GVX are prețul de 500$ și va fi disponibilă din luna august 2020. Este aprobată pentru a fi folosită și pe eBike-uri clasa 1, așa că poate fi montată pe modele de e-gravel.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × two =