Acum citesti
Specialized oferă casca Align II cu MIPS și aspect modern la un preț foarte avantajos

La fel ca orice altceva din lumea ciclismului, o cască bună poate să coste o mulțime de bani. Norocul face că uneori se poate găsi o cască cu protecție de top și la o sumă accesibilă. Noul model Specialized Align II e dovada acestui lucru.

Chiar dacă casca se poate încadra în categoria economică, aceasta oferă o mulțime de detalii performante. Construită cu 14 orificii de aerisire, sistemul de ventilație 4th Dimension Cooling a fost testat în tunelul aerodinamic Specialized pentru a oferi ventilație excelentă.

Chiar dacă orificiile nu sunt la fel de mari ca cele de pe modelele foarte scumpe, oferă și la acest model aspectul cunoscut Specialized, cu fanta de aerisire ce zâmbește în zona frontală și cu linii curate.

Afișarea mărcii este minimă pentru o estetică elegantă, existând sitckere și bucle reflectorizante pentru a mări vizibilitatea în lumină slabă.

Casca e disponibilă în 3 mărimi, reglajul suplimentar fiind asigurat de sistemul Headset SX rotativ. Mărimile sunt un pic diferite de cele ale modelelor de top Specialized, fiind disponibile variantele S/M, M/L și XL.

Cel mai interesant aspect al căștii este prezența sistemului MIPS de protecție la rotație la prețul de 50 Euro. Este fantastică prezența acestui sistem la un nivel așa scăzut de preț. MIPS oferă o libertate de rotație a căștii de 10-15 mm în toate direcțiile pentru a proteja coloana cervicală și creierul în caz de impact, cu o rapiditate de câteva milisecunde.

La Align II, sistemul de reglaj Headset SX cuprinde tot capul iar sistemul MIPS este atașat la acesta. Nu există reglaj vertical, însă micul buton rotativ asigură o potrivire excelentă.

Chingile sunt simple și folosesc sistemul Specialized Tri-Fix și o buclă de închidere standard. Asta înseamnă că buclele nu sunt reglabile sub urechi ci doar sub bărbie.

Casca folosește sistemul standard de construcție in-mold cu o greutate anunțată de 355 g și reală de 348 g în mărimea S/M.

Casca e oferită în 7 culori iar prețul este standard, de 50$, Align II fiind o opțiune perfectă pentru cei ce doresc o cască elegantă cu MIPS la un preț atractiv. Casca e disponibilă la distribuitori. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + 19 =