Acum citesti
Specialized a lansat noua cursieră Allez, probabil cea mai performantă cursieră ieftină

Noua cursieră Specialized Allez redefinește din nou ceea ce se poate obține dintr-o bicicletă ieftină de intrare în gamă.

Primul model de cursieră Specialized Allez a apărut acum aproape 40 de ani, în 1981, fiind atunci cel mai performant model de cursieră din oțel al producătorului.

Au trecut 42 de ani și Allez încă e un model de succes, însă acum e un model de bază al gamei și e fabricat din aluminiu. Performanța este însă mult peste cea a gamei din care face parte.

Allez a fost un model abordabil din gama Specialized în ultimii mulți ani și a fost o prezență permanentă în stocurile distribuitorilor din toată lumea. Este un model cu care amatorii pot încerca ieftin performanța Specialized fără să fie nevoie să plătească prețul unui S-Works.

Într-o lume de cursiere din carbon, Allez e într-o nișă proprie, oferind rigiditate, manevrabilitate și greutate de top pentru o cursieră din metal.

Moto-ul noului Specialized Allez este ”Încredere, versatilitate și performanță”. Allez a evoluat de la un model exclusiv de competiție până la unul popular și accesibil tuturor. Acum e o cursieră care ajută cicliștii să decidă viitorul lor în acest sport. Noul Allez vine cu un cadru premium din aluminiu, cu elemente de design la zi. În plus, are spațiu de anvelope late, posibilitatea de montare a unui portbagaj și multe altele…

Noul cadru Allez este construit din tuburi trase și dublu trase din aluminiu E5. La acesta se adaugă o furcă complet din carbon, cu o greutate mică, ce face ca rulajul să fie foarte fin. Cadrul Allez gol are o greutate de doar 1375 grame, practic cu o diferență față de un cadru din carbon echivalentă cu greutatea unui suport de bidon.

Cadrul a fost proiectat folosind Analiza Elementului Finit pe calculator, metodă rezervată în mod normal doar modelelor de cadre din carbon de performanță. Noul Specialized Allez a trecut prin multe teste FEA pentru a garanta un rulaj ușor și dinamic. Rezultatul e un cadru foarte rigid, cel mai performant cadru Allez fabricat vreodată.

Specialized a împrumutat geometria modelului endurance legendar Roubaix și a folosit-o la noul Allez, pentru că aceasta oferă confort de neegalat pentru ture lungi, în stabilitate excelentă, gata de competiție. Este o cursieră perfectă pentru cicliștii sezonieri sau pentru cei la început.

Geometria endurance de cursă lungă începe cu un head tube înalt și un unghi al furcii mai relaxat. Poziția pe modelul Allez, inspirată din cea de pe Roubaix, ia greutatea de pe mâinile ciclistului și oferă un suport mai bun pe oasele șezutului, cu o stabilitate îmbunătățită.

Noul Specialized Allez este disponibil în 7 mărimi, între 44 și 61 cm, aproape oricine putând să își găsească bicicleta potrivită.

Noul Allez e o bicicletă foarte versatilă. La aceasta contribuie spațiul pentru anvelope de 35 mm (32 mm cu aripi). Echiparea ambelor modele include o transmisie cu gamă largă de trepte, oferind în același timp urcări eficiente și rulaj confortabil. În plus, există prinderi pentur un portbagaj, ideal pentru cei ce vor o bicicletă de oraș cu aspect sportiv.

2023 Specialized Allez Sport

  • Groupset: Shimano Tiagra 2×10
  • Roți: Axis Sport Disc
  • Angrenaj: Praxis
  • Preț: $1750
  • Greutate: neanunțată

2023 Specialized Allez

  • Groupset: Shimano Claris 2x 8-speed
  • Roți: Axis Sport Disc
  • Angrenaj: Shimano Square tapped
  • Preț: $1200
  • Greutate reală: 10 kg în mărimea 54 cu pedale și suporturi de bidon

Noul Specialized Allez e deja disponibil la distribuitorii locali. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului!

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + six =