Acum citesti
Sorin Parău despre Metal Enduro 2014

Părerea generală și unanimă este clară: Metal Enduro 2014 a evoluat și se îndreptă cu pazi repezi către una dintre cele mai atractive competiții din țară, rezervată desigur celor care pot cu adevărat s-o termine. Exact ca anul trecut, au existat 4 etape cu o porțiune de transfer între ele și au totalizat 33.6 km c o diferență de nivel de 1.451 de metri. Suficient încât să pună la grea încercare atât omul cât și fierul. Anul acesta 84 de concurenți au luat startul, dar cel mai rapid dintre ei a fost Sorin Parău (Nukeproof), urmat de Simon Cobianu (Orbea România), câștigătorul primei ediții și de Mircea Fănățan (Garage Racing). La categoria fetelor, s-a impus Alexandra Boca, urmată de Florina Martina Cont pe locul 2 și de Larisa Cobianu pe locul 3.

sorin_parau_metal_enduro_1
Sorin Parău, ride in style!

Despre competiția care a avut loc în weekend-ul 11-12 octombrie 2014, Sorin ne povestește mai multe:

„De acasa am plecat cu gandul ca va fi foarte mult de pedalat si ma va solicita la maxim acest concurs. Sambata am parcurs in recunoastere probele speciale si am descoperit schimbari majore. Cea mai placuta a fost schimbarea transferului probei 3 care era identic cu cel al probei 1 si nu mai exista urcarea infernala de anul trecut. Ii multumesc lui Stanila Bogdan ca a avut rabdare sa imi asigure transportul cu masina in antrenamente.

La concurs am facut o echipa de prieteni care ne-am ajutat si ne-am distrat pe transferuri. Transferul pana la PS1 a fost la fel ca si anul trecut, fiind primul – a fost foarte usor. PS1 a fost o proba de viteza, mult mai scurta decat anul trecut dar exista urcarea de la final care nu mai parea atat de extenuanta.

Transferul pana la PS2 a fost putin mai lung decat anul trecut dar coborarea probei a meritat toata urcarea. PS2 a fost mult mai tehnica dar a fost cea mai obositoare pentru ca avea cel mai lung sprint pe portiunea de camp. Transferul pana la PS3 cu toate ca era identic cu cel al PS1 a fost mult mai greu, oboseala spunandu-si cuvantul. PS3 a fost mult mai scurta decat anul trecut pastrand portiunea mai tehnica si adaugand elemente tehnice noi.

sorin_parau_resita_3
După ce vezi această poză cred că este clar cine a fost cel mai rapid concurent al zilei. Catch me of you can!

Dupa PS3 m-am simtit foarte oboist, iar transferul pana la PS4 a fost o provocare. Urcarea se facea pe acelasi traseu ca si la PS2 dar continua inca 15-20 minute. PS4 a fost cea mai frumoasa cu o portiune tehnica noua, un drop de pe stanca, aceeasi dubla si rock gardenul de anul trecut care aluneca foarte tare.

Eu mi-am facut un plan cum sa imi dozez energia, sa fortez pe probele speciale dar in acelasi timp sa nu merg aproape de limita, caci o cazatura te poate surclasa cateva locuri, si imi doream foarte mult sa castig si sa inchei sezonul competitional fara accidentare.

sorin_parau_metal_enduro_2
Podiumul din 2014, ușor diferit față de cel al anului trecut.

Editia din 2014 a Metal Enduro a adus doar schimbari in bine a evenimentului. Nu gasesc nici un motiv sa ii critic pe organizatori. Au adus imbunatatiri traseelor si timpii de transfer au fost suficienti cat sa te si odihnesti putin inaintea startului probelor speciale.

Felicitari organizatorilor! Mi-am schimbat parerea despre Metal Enduro. A devenit un concurs adevarat de Gravity, cu trasee distractive care pot fi parcurse si de incepatori. M-am distrat foarte bine si voi reveni cu siguranta si anul viitor.”

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 3 =