Acum citesti
Shimano Zee: noua gamă pentru iubitorii de extrem

Pentru 2013 Shimano ne pregătește o surpriză: noua gamă Zee, dedicată celor dependenți de traseele extreme.

Plasat în gamă ca fiind fratele mai mic al celebrului Saint, acesta va fi dedicat celor care beneficiază de un buget mai redus, dar vor totuși să se bucure de multe dintre facilitățile oferite de Saint. Dacă te întrebi de unde provine denumirea, cei de la Shimano ne spun că acesta își trage rădăcinile din zero, altfel spus, zero gravitate pe trasee.

Schimbătorul de pinioane Shimano Zee 2013

Întreaga gamă Zee va beneficia de cele mai noi tehnologii disponibile de la Shimano. Schimbătorul de pinioane spre exemplu, va fi dotat cu tehnologia RD+, existentă de ceva timp pe modelul Shimano XTR. Acesta beneficiază de un switch pe patină care activează un stabilizator responsabil de atenuarea forțelor asupra lanțului în timpul parcurgerii unui traseu. Astfel, lanțul va rămâne permanent întins, astfel încât să nu flexeze pe teren puternic denivelat. Și astfel scapi de bătaia lanțului în cadru.

Angrenajul Shimano Zee 2013

Angrenajul va beneficia de o singură foaie și va însuma caracteristici precum: durabilitate, rigiditate și performanță la rotație. Brațele vor fi bineînțeles sculptate, pentru a reduce greutate și vor utiliza un bottom bracket cu ax gol.

Frânele Shimano Zee 2013

Poate cele mai interesante componente ale gamei Zee sunt frânele ce beneficiază de un etrier cu patru pistoane. Diametrele diferite ale pistoanelor vor furniza putere controlabilă, control asigurat extra și de maneta cu Servo Wave. Este necesară acționarea sensibilă a manetei pentru a aduce plăcuțele aproape de disc.

Noile frâne Shimano Zee 2013 vor fi compatibile și cu discurile Ice Tech, iar dimensiunile acestora pot fi de 160, 180 sau 203 mm.

Casetele de pinioane vor fi disponibile doar în versiunea cu 10 pinioane, în formatele 11-32/24/36 de dinți.

Gama de componente Zee va fi lansată pe piață în luna iulie, 2012.

via Shimano Europe

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 3 =