Acum citesti
Setul de roți RS330 ia locul RS31 în gama Shimano

Primăvara vine cu mai multe noutăți din partea producătorului nipon Shimano, printre care se află și vestea apariției unui nou set de roți în gama sa, RS330. Cu toate că vor fi compatibile cu casetele de 11 viteze, noile roți se vor încadra în gama entry-level, cu accentul pus pe rezistență și pe întreținere minimă.

shimani

RS330 va scoate din gama japonezilor setul RS31, chiar dacă nu va fi un echivalent al acestuia, și se dorește a fi cea mai accesibilă ofertă Shimano în materie de roți pentru seturile de 11 viteze. Profilul jantei va măsura 30mm în înălțime, asigurând un minim de avantaj aerodinamic, dar și o rezistență sporită la lovituri, ceea ce le face un set ideal pentru antrenament sau pentru începătorii care încă lucrează la dezvoltarea îndemânării necesare pentru a ocoli cu succes gropile.

Spițele sunt realizate din oțel și beneficiază de o formă aplatizată, tot în numele aerodinamicii, iar Shimano a mai înzestrat setul cu RS330 cu spițarea OPTBAL 2:1, adică roata de spate are 14 spițe pe partea cu pinioanele și 7 pe cealaltă, pentru a asigura o angrenare mai eficientă în momentul pedalării. Nu în ultimul rând, butucii roților includ garnituri care vor face dificilă misiunea apei și murdăriei să ajungă la rulmenți și să interfereze cu mersul lor. Fiind un set entry-level, greutatea este pe măsură, adică 845/1179g, deci un total care depășește limita de 2 kilograme cu 24 de grame, însă prețul se păstrează în limite decente, cifrându-se la 270 de euro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 5 =