Acum citesti
Schimbător wireless EDS OX de pe Aliexpress

Am găsit din întâmplare pe aliexpress un schimbător wireless, similar cu cele de la Sram, cu un preț aproape identic cu cel al generației anterioare de GX AXS, 2.350 de lei mai exact (deși acest preț poate să varieze foarte mult în funcție de site-ul care comercializează produsul). Producătorul menționat este Wheeltop, deși pe pagina aliexpress mai apare și logo-ul Rockbros, o firmă din Cehia. Se crează astfel puțină confuzie, însă Wheeltop este cunoscut în universul bicicletelor entry-level ca fiind furnizor de angrenaje și pinioane. Acest schimbător, anunțat inițial prin 2022, se află deja la vânzare de anul trecut și pare să ofere toate calitățile unui sistem wireless și electronic, dar cu câteva avantaje în plus: greutatea mai mică (351 grame versus 464 grame Sram GX) și faptul că este compatibil cu 7, 8, 9, 10, 11 sau 12 pinioane, pe când Sram GX este compatibil cu 12 pinioane.

Acestea fiind spuse, și schimbătorul EDS OX se conectează la o aplicație de pe telefon, care oferă informații despre cadență, km parcurși, distanță parcursă, viteză de deplasare sau viteza pe care te afli (nu e clar de unde preia cadența sau bpm-ul), cât și un indicator despre nivelul de baterie rămas. Acumulatorul poate fi reîncărcat și are o capacitate declarată de 800mAh, pe când bateria de la Sram are o capacitate declarată de 300mAh, așadar mai mult decât dublu.

Este compatibil cu pinion de 52 de dinți, are patină mică, medie sau mare și este waterproof (IP67),

Este greu să te antepronunți, chiar și despre un produs care se comercializează pe aliexpress, deoarece sunt șanse destul de mari ca acesta să nu fie de (foarte) slabă calitate. Așadar dacă vreunul dintre cei care citiți acest articol folosiți un astfel de schimbător, feedback-ul vostru este apreciat.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 + twenty =