Acum citesti
Scapin au lansat noul full suspension Geko pentru XC

Scapin au pregătit un model nou din carbon full-suspension pentru XC și maraton în gama lor Geko 29. Cu un centru de greutate coborât și chainstay-uri mai scurte decât la modelele de competiție anterioare ale lor, noul Geko cu cursă de 95 mm folosește stay-uri flexibile pentru a avea și o greutate foarte mică.

Cadrul are o greutatea anunțată de 1800 g și o geometrie agresivă de competiție.

Unghiul furcii e destul de abrupt, la 70 de grade, iar furca are un offset destul de mare, de 51 mm, pentru a oferi în același timp o direcție agilă și o stabilitate bună pe coborâre.

Împerecheată cu o furcă de 100 mm, cursa spate de 95 mm a lui Geko e optimizată pentru coborâri. Suspensia spate lucrează progresiv și colaborează cu cea față ce are un offset mare pentru a oferi performanțe maxime pe coborâre.

Ca estetică, Geko păstrează formele angulare ale tuburilor și toptube-ul și downtube-ul puternic deformate, introduse și pe modelul hardtail Oraklo.

Geko are un cadru complet din carbon monocoque cu butuc spate Boost. Din păcate însă renunță la compatibilitatea cu deraiorul față, pentru a putea oferi chainstay-urile foarte compacte, de 435 mm.

Tija de șa este groasă, fiind compatibilă cu multe modele dropper. Toate cablurile sunt rutate intern, inclusiv pentru tijă și amortizorul spate . Cablurile pentru schimbător și frâna spate sunt rutate pe sub monoblocul press-fit.

Geko e disponibilă în șase versiuni de echipare, de la modelul de top SX X1E echipat cu SRAM XX1 Eagle până la S8 S echipat cu piese Shimano XT/SLX 1x. Cadrul din carbon e disponibil în patru mărimi între S și XL, în culorile negru mat sau negru lucios cu elemente roșii.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 2 =