Acum citesti
Santa Cruz Nomad a primit geometrie nouă și un alt triunghi spate

Iubitorii de MTB-uri full suspension capabile și rezistente au apreciat mereu modelul Santa Cruz Nomad. Aceștia vor fi și mai încântați de noua versiune a acestui model.

După ce a primit o versiune complet nouă în 2017, cu cadru reproiectat de la zero, noua generație modifică design-ul respectiv pentru a face bicicleta mai rigidă și mai rezistentă. Au fost aduse modificări zonei din spate a cadrului dar și curbei suspensiei care ar trebui să facă din Nomad o bicicletă mai capabilă. Santa Cruz nu dă însă detalii despre modificările concrete aduse din acest punct de vedere.

La prinderea inferioară a amortizorului se regăsește și acum un flip chip cu pozițiile high și low, ce permite modificarea geometriei. Brațul superior al suspensiei e și el nou. Cadrul folosește în continuare rulmenți etanși la toți pivoții, cu porturi de ungere pentru brațul inferior și cu garanție pe viață.

Nomad folosește, după tendințele actuale, o ureche de schimbător SRAM UDH ce va fi ușor de înlocuit și ce protejează excelent schimbătorul spate.

În ceea ce privește cursa și dimensiunea roților, nu există schimbări. Cursa a rămas de 170 mm la ambele roți, iar acestea sunt de 27.5. Echiparea standard include anvelope Maxxis de 27.5×2.4 în spate și 2.5 în față.

Nomad 4 avea deja un unghi mic al furcii, însă acesta a scăzut și mai mult. În poziția high, acesta este de 6 de grade, dar dacă se întoarce flip chip-ul unghiul scade la 63.7 grade. Marea provoare e la seat tube care a fost modificat serios, de la 74.5 grade cât era înainte pe toate mărimile la 77.2-78.2 grade în funcție de mărime și poziția chip-ului. Lungimea chainstay-urilor depinde acum de mărimea cadrului și e între 425 și 440 mm.

Bicicleta e disponibilă în culorile Adder Green sau Oxblood, cu finisaj translucent ce lasă să se vadă fibrele de carbon. Nomad e oferit în mai multe echipări complete, începând cu Nomad CR la 4499$ și mergând până la Nomad CC X01 RSV la 8699$. Nu sunt prevăzute în noua colecție cadre din aluminiu, doar modele din carbon C și CC. Rămâne de văzut dacă va exista o versiune din aluminiu în viitor. Cadrul va fi oferit și separat, doar în versiunea CC, la prețul de 3399$.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen + 17 =