Acum citesti
Salonul Bicicletei continuă cu o zi plină de evenimente

Cea de-a treia zi a Salonului Bicicletei a fost cea mai bogată în evenimente dintre cele patru pe parcursul cărora se desfășoară. De la demonstrații de trial și până la sesiune de spinning, cei prezenți la eveniment au avut cu ce să se delecteze pe lângă standurile expozanților.

generix_1

De la ora 10, acțiunile cuprinse în program au debutat cu spinning-ul, cei prezenți fiind îndrumați de către instructorii de la Aviației Welness Center care i-au pus la muncă serios pe cei înscriși la acest exercițiu. O oră mai târziu a avut loc plimbarea celor de la Miercurea Bicicletei, adresată tuturor celor interesați de o tură lejeră pe străzile orașului, pe când prima plimbare BikeChic a propus același lucru, însă doar doamnelor și domnișoarelor. Amatorii de ceva mai extrem și de îndemânare pe bicicletă au avut și ei parte de ceva, anume demonstrațiile de trial și de BMX, iar copiii și adulții s-au întrecut în cadrul unui concurs care a avut ca premii vouchere valorice pentru primii și un mountain bike Cross pentru cei din urmă.

Cât despre standuri, continuăm prezentarea lor, începută în articolul de ieri.

Producătorul autohton de echipament Bellotto și-a rezervat un stand unde și-a expus cele mai importante produse. În primul rând, au fost puse în evidență colecțiile rezervate copiilor având ca temă Hello Kitty, Spiderman și Ironman, viu colorate și cu un nivel rezonabil de funcționalitate. Compania care furnizează echipamentul oficial al lotului național de ciclism al României s-a concentrat și pe o gamă extinsă de produse pentru femei, dar în același timp a dat importanță și dezvoltării unui nou material. Shield pe numele său, acesta se folosește de fire de argint integrate în articolele vestimentare, care ajută la o mai bună respirație a pielii și elimină repede umezeala. De asemenea, mai deține și o altă proprietate interesantă, mai precis faptul că nu se întinde pe verticală (ceea ce înseamnă că indiferent ce greutate au obiectele pe care le iei cu tine în buzunarele de la spate, tricoul nu se va lungi), ci doar pe orizontală. Nu în ultimul rând, Bellotto a pregătit și opțiuni de personalizare variate și va asigura echipamentul formațiilor române BikeXpert și Giant Team România. De asemenea, activitatea firmei crește constant, astfel că nu cu mult timp în urmă a preluat firma concurentă Doltcini și a relansat marca Coyote. Prin urmare, fabrica cu sediul în Marghita va fi prezentă pe piețele din Europa de Est și cea Centrală cu marca Bellotto, pentru țările germanofone se va baza pe Coyote, în timp ce pentru restul Europei se va folosi de marca Doltcini.

Veloteca a avut, probabil, cel mai inventiv stand, prezentând un decor de munte din care nu a lipsit ursul carpatin. Cât despre produsele afișate, cele mai multe modele au aparținut producătorului Merida, cu o diversitate largă, fiind expuse o sumedenie de mountain bike-uri, de la hardtail-uri la full-suspension, cursiere din toate gamele (Ride, Reacto și Scultura), dar și biciclete de ciclocros. Nici „orășenii” nu au scăpat de atenția magazinului bucureștean, mai multe biciclete Dahon și Tern, special proiectate pentru o deplasare urbană cât mai eficientă regăsindu-se printre cele prezente. O marcă cel puțin la fel de importantă din portofoliu este Cannondale, cu câțiva reprezentanți de seamă precum full-suspension-ul Jekyll orientat spre all-mountain/enduro și hardtail-ul FSi, și acesta cu emblematica furcă Lefty, pentru cei care vor să stoarcă orice picătură tehnologică posibilă în materie de cross-country. O gamă largă de accesorii a însoțit bicicletele, de la scule și până la diverse alte lucruri necesare unui ciclist, cea mai nouă adițiune acestei categorii fiind rucsacurile Deuter.

Cross România a luat foarte în serios bicicletele electrice, drept care a adus atât modelul de oraș asistat Elegra, cât și cel de mountain bike Two Circle. Primul se bazează pe sistemul electric recent introdus de către Shimano, STePS, care nu controlează doar nivelul de asistare al pedalatului, ci și sistemul de iluminat, care poate fi coordonat de la butoanele de comandă. Un butuc cu 8 viteze integrate și o pereche de frâne Magura completează dotarea, iar accesorizarea este în ton cu destinația orășenească a bicicletei. Cât despre alte biciclete Cross prezente, multe se disting în special prin prisma raportului echipare/preț, producătorul subliniind multitudinea de biciclete pentru copii, precum și faptul că acestea beneficiază de un preț competitiv. La capitolul accesorii am întâlnit, însă, cea mai interesantă propunere – o pereche de pedale care au un mecanism ce facilitează montarea și demontarea lor fără folosirea vreunei scule. Deci, dacă ai nevoie să dai jos pedalele, o poți face cu mâna goală și același lucru e valabil pentru montarea.

Sport X Team s-a bazat aproape în totalitate pe accesorii la această expoziție, singurele biciclete prezente fiind cele de oraș singlespeed asamblate de către firmă și a căror echipare poate fi aleasă de către client în totalitate. De asemenea, pe lângă versatilitate, acestea se remarcă și printr-un preț accesibil raportat la cele oferite, care poate scădea sau urca în funcție de piesele alese. Revenind la accesorii, firma din Deva are în portofoliu mărcile Tour de France (cu produse având sigla oficială a Turului), Velo, KMC, SuperB, Novatec, Exustar și Promax, care acoperă mare majoritate a nevoilor celor care pedalează. De la huse de roți, căști, jante și butuci, până la claxoane, bidoane ș.a.m.d., Sport X Team are o mulțime de produse destinate acestei piețe.

Și Waldo, cavalerul-protector al bicicletei, a fost prezent cu un stand care sare în evidență, armura sa strălucitoare amintind că sistemul de localizare al bicicletei dezvoltat de trei tineri români va deveni în curând realitate și, sperăm, va ajuta la reducerea numărului de biciclete furate sau, măcar, recuperate.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − eleven =