Acum citesti
S-a lansat noul Cannondale F-Si echipat cu Lefty Ocho

Pentru cei cu adevărat obsedați de XC, Cannondale a lansat noul hardtail de top F-Si și noua furcă Lefty Ocho cu un aspect de senzație.

Bicicleta și furca au fost lansate direct pe traseu, la etapa de Cupă Mondială de XC de la Albstadt!

Modelul F-Si a fost introdus în 2015 și a schimbat regulile jocului în lumea hardtail-urilor de XC, fiind primul model de acest fel conceput special pentru noile trasee dificile din Cupa Mondială. Noul model F-Si a luat toate lucrurile care l-au făcut pe cel original să fie excepțional, cum ar fi geometria OutFront și triunghiul spate Ai ce oferă agilitate, împingând tehnologia mai departe ca niciodată. Noul F-Si e conform celor de la Cannondale mai ușor, mai rapid și mai capabil decât orice alt hardtail de XC de pe piață. Este bicicleta supremă de competiție pentru cei mai fanatici iubitori ai XC-ului.

Cu o greutate de doar 900 de grame, cadrul F-Si Hi-MOD este cu 80 g mai ușor decât modelul anterior și este cel mai ușor cadru de MTB produs vreodată de Cannondale. Mai mult, sistemul Ai a fost modificat pentru a oferi chainstay-uri super scurte de doar 427 mm pentru mai multă tracțiune la urcare și agilitate la coborâre, având și spațiu pentru anvelope de 2.35.

Rigiditatea a fost adaptată pentru competiție făcând față la cele mai brutale sprinturi, dar în același timp cadrul amortizează vibrațiile pentru a reduce oboseala și pentru a îmbunătăți controlul.

Cu un unghi al furcii micșorat la 69 de grade în combinație du furca Lefty cu offset mare, noua versiune a geometriei OutFront face bicicleta și mai rapidă pe coborâri, menținând în același timp manevrabilitatea necesară în cursele de top de XC. Evident, performanța de excepție a furcii Lefty Ocho contribuie mult la comportamentul bicicletei!

 

La peste 18 ani de la lansarea primei furci Lefty, care a dovedit lumii ce performanță se poate obține dacă se trec barierele a ceea ce se credea înainte imposibil, noua Lefty Ocho reia totul de la început. Aceasta nu este doar prima furcă cu suspensie cu coroană simplă și un singur braț din lume ci este, conform celor de la Cannondale, cea mai performantă, precisă și fină furcă ultraușoară de XC fabricată vreodată.

Noua furcă a fost proiectată de la zero, pentru XC, cu structura regândită de la coroană în jos. Noua formă cu coroană simplă salvează 250 g față de modelul anterior Lefty Carbon și o face una dintre cele mai ușoare furci cu suspensie din lume, păstrând în același timp o rigiditate mai bună ca orice alt model foarte ușor. Rigiditatea a fost calculată pentru a fi exact cât și unde e nevoie de ea pentru a oferi cursivitate pe traseu.

Cannondale spune că în ceea ce privește finețea funcționării, Ocho se detașează de concurență. Noul sistem Delta Cage cu trei laturi cu rulmenți de tip ac, mai puține garnituri ce produc frecare și noul amortizor folosit fac ca Ocho să fie cea mai fină furcă fabricată vreodată. La orice sarcină, în orice situație, funcționează fără ezitare sau frecare, oferind control de top.

 

Lefty Ocho va fi disponibilă în variante din carbon și aluminiu și va accepta roți de 27.5 și 29, fiind disponibilă pe modelele Cannondale F-Si ce vor avea prețuri între 2199 și 8999 $, cu echipări 1×12.

Pentru mai multe informații urmăriți pagina producătorului și a importatorului în România -noul F-Si va fi disponibil pentru testare foarte curând în cadrul unor evenimente organizate de aceștia, vă vom informa când avem date concrete

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 2 =