Acum citesti
Rudy Project 2017: ochelari și căști noi

Pe lângă faptul că la standul Rudy Project am putut admira fete frumoase, am avut de asemenea ocazia să pipăim noile produse pentru 2017, în principiu fiind vorba despre ochelari noi și o nouă cască pentru șosea.

Ochelarii Fotonyk mi-au creat cea mai bună impresie, nu doar prin formă, dar și prin funcție. Aceștia au un design complet nou și vin cu un nou sistem, Bumpers, care este un polimer ce atenuează eventualele lovituri la față în cazul unei accidentări. Acestea se află în partea inferioară a lentilei și pot fi demontate sau pot fi înlocuite cu unele de culoare diferită, astfel fiecare dintre voi putând să-i personalizeze după bunul plac.

DSCF1860Pentru a-i înlocui trebuie scoasă lentila. Noii Fotonyk sunt de asemenea foarte ușori și vin cu două guri de ventilație pentru fiecare lentilă în partea inferioară. Cine are însă nevoie de mai multă ventilație, nu trebuie decât să tragă de lentilă în jos, iar alte guri de ventilație își fac apariția în partea superioară.

DSCF1861Astfel, aerul circulă eficient în spatele lentilei eliminând aburirea acesteia. Iar când vine vorba de ajustare, aceștia sunt dotați cu tehnologia Ergonose X, care permite o potrivire perfectă a acestora în funcție de anatomia feței. Nu în ultimul rând, trebuie să menționez lentila ImpactX, cea mai avansată lentilă fotocromatică disponibilă la ora actuală, cu o rezistență bună la zgârieturi, asemenea lentilelor din policarbonat și practic indistructibilă.

O pereche de ochelari mai jos plasată în gamă și desigur, mai ieftină, este noua Airgrip, cu cadru închis. Aceștia nu face nicidecum rabat la design, însă se dovedesc a fi și foarte bine ventilați cu ajutorul triunghiurilor de pe rame. Lentilele beneficiază de asemenea de o gură de ventilație în partea inferioară.

DSCF1863Mai mult decât atât, poți monta extra protecții împotriva luminii ce ar putea veni din lateral, imediat sub ramă. Acestea sunt disponibile de asemenea în mai multe culori și oferă protecție suplimentară pentru praful care ar putea pătrunde din lateral.

DSCF1865În ceea ce privește lentilele, acestea sunt disponibile într-o multitudine de versiuni și culori, astfel încât să se potrivească nevoilor oricărui ciclist.

Rudy Tralyx XL, pe care i-am făcut și la test și de care am fost complet mulțumiți, sunt o pereche de ochelari de top, care pentru 2017 primesc o lentilă mai mare.

DSCF1858Nu în ultimul rând, cei de la Rudy lansează noua cască Racemaster, dedicată șoselei. Cu un design agresiv și multe guri de ventilație, aceasta va beneficia de noua tehnologie Hexocrush, o structură internă care atenuează mai bine impactul în caz de accident.

DSCF1866 DSCF1867 DSCF1869 DSCF1871În interior se regăsesc astfel două tipuri distincte de spumă, cu desități diferite, cu o structură hexagonală. Dacă ești în căutare de protecție sporită, poți alege versiunea MIPS (Multi-Directional Impact Protection System). Partea din spate a căștii este gândită pentru a găzdui în siguranță o pereche de ochelari, aceștia fixându-se perfect între gurile de ventilație.

Totodată, casca Boost01 primește câteva actualizări, fiind mai compactă și mai aerodinamică. Cu 12% mai aerodinamică ca să fiu mai precis, cântărind doar 240 de grame, cu tot cu ochelari. Și apropo de ochelari, aceștia au un sistem ingenios prin care se pot deschide spre exterior, fără a mai fi nevoie să-i scoți de pe cască.

DSCF1880 DSCF1878Cu 10 guri de ventilație și 4 culori disponibile, aceasta este una dintre cele mai potrivite variante din gama Rudy când vine vorba de căști aerodinamice. Și nu doar pentru șosea, căci cei de la Rudy ne-au spus că aceasta poate fi folosită și pe MTB pentru cei care doresc o cască aerodinamică cu ochelari integrați.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − nineteen =