Acum citesti
Roțile HED Ardennes sunt relansate și includ variantă pentru frâne pe disc

Noul val al cursierelor cu frâne pe disc este o ocazie bună pentru producători să își înnoiască gamele de produse, iar cei de la HED nu fac excepție. Linia de roți Ardennes a fost refăcută și ca bonus i s-a adăugat și o versiune destinată frânelor pe disc.

roti_cursiera_hed_ardennes

Numitorul comun al roților Ardennes sunt jantele cu lățimi mai mari, cuprinse între 23.5mm și 25mm care nu doar oferă o stabilitate suplimentară, ci și permit montarea unor anvelope mai late decât este cutuma în cazul cursierelor, de până la 40mm chiar. Alte caracteristici, precum butucii cu exterior din carbon, cheițele de desprindere rapidă din titan sau spițele aplatizate Sapim sunt valabile și în acest caz.

Noutatea, însă, este furnizată de modelul Ardennes FR, proiectat exclusiv pentru frâne pe disc. Așadar, jantele de 23.5mm nu au suprafață de frânare, ceea ce micșorează greutatea, setul cântărind în total 1.358 de grame, și lățimea suplimentară împreună cu muchiile rontujite reduc șansa unei pene și permit rularea chiar și cu anvelopa neumflată la presiune maximă.

Via HED

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + 9 =