Acum citesti
Roți cu suspensii integrate: Loop Wheels în producția de serie

Roțile LoopWheels au fost prezente anul trecut pe Kickstarter, ca proiect de viitor, așteptând să strângă suficiente fonduri pentru a fi introduse în producția de serie. Lucru care s-a și întâmplat, deoarece ideea a prins la public, iar Sam Pearce, constructorul acestora, a strâns suficiente fonduri de la entuziaști.

loop_wheels_1_2014

Zilele trecute au fost deja prezentate la ISPO 2014 și au fost foarte bine primite de public. Inițial, vor fi disponibile doar în versiunea de 20 de inch, deci potrivite mai degrabă bicicletelor de oraș pliabile, însă în scurt timp vor urma și alte dimensiuni. Avantajul oferit de aceste roți cu suspensii pe foi este mai mult decât evident, oferind confort mare fără ca pe bicicletă să mai fie nevoie de alte elemente adiționale precum o furcă, un amortizor de spate sau o tijă de șa cu suspensie. Mai mult, conform producătorului, acestea amortizează pe mai multe direcții, nu doar sus-jos, ci pot prelua și șocurile venite din lateral.

loop_wheels_4_2014

Aceasta caracteristică însă nu influențează stabilitatea nici când pedalezi drept și nici când iei virajele. Chiar și dacă te proptești cu bicicleta într-un perete, șocul va fi amortizat. Butucii utilizați sunt cei convenționali, roțile cu lamelele de amortizare fiind instalate peste aceștia. Lipsa spițelor înseamnă 300 de grame în plus pe roată, dar cu toate acestea, greutatea rămâne în parametri rezonabili comparând-o cu cea a unei furci + amortizor.

loop_wheels_2_2014

Duritatea foilor este însă diferită. Roțile de 20 de inch pentru bicicletele pliabile vor avea foi mai dure pe roata de spate decât cea de pe față, dar cursa oferită de ambele echivalează cu 50 de mm oferiți de o furcă sau amortizor. Prețul unui set va fi de 600 până la 800 de euro.

loop_wheels_3_2014

Mai multe informații pe loopwheels.com.

Vezi Comentarii (5)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven + 10 =