Acum citesti
Rose a anunțat noul gravel bike din carbon Backroad

Producătorul german cu vânzare directă Rose a anunțat în această săptămână lansarea unei noi versiuni a modelului lor popular gravel din carbon, Backroad. Cu un număr de elemente asemănătoare cu cele ale noii cursiere de anduranță Reveal lansată săptămâna trecută, Rose Backroad e disponibil pentru precomenzi.

Modelul gravel Backroad a fost un top seller la Rose. De fapt ei intenționau să prezinte noul model doar luna viitoare, mai aproape de momentul când bicicleta ar fi intrat în stoc, dar deoarece vechiul model s-a vândut integral, Rose s-a gândit să înceapă de acum precomenzile.

Dezvoltată ca o bicicletă de aventură offroad, Backroad e un model din carbon cu un preț rezonabil, cu performanțe și confort excelente.

Unele detalii nu au fost încă anunțate, dar se știe destul de mult despre noul model din carbon, cum ar fi cadrul cu o greutate de 1020 g în mărimea 50 și de 435 g a furcii complet din carbon. Bicicleta completă a fost cântărită și avea 8.66 kg murdară și cu pipa cu suspensie Redshift instalată.

Noul cadru Rose Backroad a primit seatstay-uri coborâte, pentru confort superior, prinderea tijei de șa fiind localizată sub stay-uri iar șurubul acesteia este ușor de accesat din lateral din stânga. Ca toate tijele moderne în formă de D, și aceasta e proiectată să flexeze iar elementul din cauciuc funcționează ca o protecție a cadrului. Sunt disponibile două tije, cu setback de 8 sau 25 mm.

Bicicleta are cabluri rutate complet intern, ghidate printr-un distanțier special al pipei, are ax thru de 12 mm, prinderi de etrieri flat mount, acceptă transmisii 1x sau 2x și folosește o prindere direct-mount de tip Shimano pentru schimbătorul spate.

Rose a schimbat geometria Backroad, aceasta având acum un unghi al furcii mai mic, de 71.5 grade și unul mai abrupt al tijei de șa, de 74 de grade, pe toate mărimile, pentru a fi echilibrată și stabilă pe offroad. Chainstay-urile au lungimea de 427-434 mm în funcție de mărime și oferă manevrabilitate excelentă și spațiu pentru anvelope până la 700x47mm sau 650x50mm.

Protecțiile din cauciuc integrate în downtube și chainstay protejează cadrul din carbon. Acesta are prinderi pentru aripi față/spate, patru prinderi de suport de bidon și 3 șuruburi pe fiecare braț al furcii, pentru a prinde orice e nevoie.

Noul Backroad 2020 este disponibil în 6 mărimi (50, 53, 55, 57, 59 și 62 cm) și în trei culori: deep purple, evil pepper green sau dark midnight laser grey, în două versiuni serie limitată cu echipări electronice. Prețul bicicletei Rose Backroad complet echipată începe de la 2500 Euro în varianta cu Shimano GRX RX600 mecanic și ajunge la 4950 Euro în versiunea cu SRAM Force eTap AXS wireless. Versiunea medie cu GRX RX810 Di2 și roți din aluminiu costă 3500 Euro.

Noua bicicletă gravel va fi lansată oficial doar pe 8 aprilie iar primele biciclete vor fi expediate către cumpărători la începutul lui mai 2020. Pentru mai multe informații și comenzi accesați pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − 8 =