Acum citesti
ROMET pornește în forță în 2016

eb-sus

Producătorul polonez de biciclete Romet, care și-a făcut intrarea de curând și pe piața din România, a pregătit câteva modele atractive pentru următorul sezon. Dacă în România producătorul este cunoscut mai degrabă pentru modelele sale entry-level, acesta se axează și pe biciclete performante și joacă atât în segmentul bicicletelor de corss country, all-mountain sau enduro, cu modele atractive. Să vedem împreună despre ce este vorba.

În centrul atenției la Eurobike, au stat un hardtail pentru poteci dificile, botezat JIG și un fatbike, aflat momentan în stadiul de prototip. De asemenea, Romet a adus la expoziția din Germania și două hardtail-uri, 29er, unul cu cadru din aluminiu și celălalt cu cadru din carbon.

romet-eurobike-2015-3Jig, oferit în culoarea portocalie, este un hardtail cu roți de 29 de inch pe care a fost montată o furcă X-Fusion Trace cu o cursă de 120mm. Aceasta oferă deci rezerve mai bune pe traseele cu denivelări mai pronunțate, categorie cunoscută de altfel și sub numele de trail. Așadar, hardtail-ul pentru trail este dotat cu componente Shimano, la nivelul frânelor, transimisiei sau al roților. Sistemul de transmisie cu 2 foi și 10 pinioane beneficiază de manete și schimbător de foi Deore, cel de pinioane provenind din gama superioară, SLX. Frânele cu discuri de 180mm fac parte din gama Shimano Deore, iar butucii din aceeași gamă. Bicicleta cântărește 13 kg și este disponibilă în trei dimensiuni distincte.

Fatbike-ul pe de altă parte, primește o echipare cu un sistem de transmisie Sram GX, cu o singură foaie și 11 pinioane. Anvelopele provin de la Schwalbe, modelul Jumbo Jim, cu o lățime impresionantă de 4.8 inch. Mai multe informații despre bicicletă ar urma să fie făcute publice în curând.

romet-eurobike-2015-4În ceea ce privește cele două hardtail-uri pentru Cross Country, Mustang cu cadru din aluminiu și Monsun, cu cadru din carbon, acestea vor fi disponibile în numeroase variante de echipare, potrivite oricărui buget. Monsun însă, poate fi achiziționat în varianta cu un sistem de transmisie 1×11, din noua gamă Shimano XT M8000, roți DT Swiss X1700 sau frâne Shimano SLX M675. Greutatea declarată este de doar 10.6 kg.

romet-eurobike-2015-10Mustang-ul pe de altă parte, este disponibil cu o transmisie Shimano SLX/XT, frâne SLX și o furcă Rock Shox Reba RLT. Bicicicleta cântărește 12.1 kg.

romet-eurobike-2015-9În cadrul standului de la Eurobike, am putut remarca un model dedicat traseelor de enduro, cu roți de 27.5 inch și amortizoare X-Fusion, biciclete de oraș și chiar cursiere, pe care le poți admira în galeria de mai jos. Care dintre modelele prezentate mai sus vor fi importate și în România, rămâne de văzut. Cert este că prețurile vor fi atractive, mai ales dacă le raportăm la echiparea bicicletelor.

Importator în România: biciclop.ro.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + 20 =