Acum citesti
Rocky Mountain Altitude devine în 2021 model de enduro cu geometrie reglabilă

Rocky Mountain Bikes a modificat pentru 2021 modelul Altitude pentru a deveni o mașină perfectă de enduro. Cadrul complet redesenat oferă cursă mai mare și include acum dropout-uri reglabile ce adaugă sau scad 10 mm din lungimea chainstay-urilor. RMB au decis să introducă și mărimi diferite de roți, în funcție de mărimea cadrului noilor Altitude.

În ultimele sezoane, echipa Rocky Mountain/Race Face Enduro Team a folosit modelele RMB Instinct BC Edition 29, dar producătorul a decis să renunțe la Instinct BC. Noul Altitude cu cursa mai lungă acoperă acum gama de enduro Rocky Mountain.

Altitude a fost reproiectată de la zero pentru 2021. Noua Altitude are tuburi cu unghiuri ascuțite ce fac ca triunghiul față să fie rigid, pentru direcție precisă. Toate modelele Altitude 2021 oferă acum cursă spate de 160 mm și vin cu furci de 170 mm. Cadrele sunt disponibile din carbon Rocky Mountain Smoothwall sau din aluminiu FORM.

Altitude folosește suspensia cu 4 brațe RMB Smoothlink, dar noile Altitude folosesc rulmenți duali la chainstay și seatstay pentru rigiditate și durabilitate mărită. Toți pivoții, inlcusiv prinderea inferioară a amortizorului, folosesc rulmenți încapsulați.

Cu noua Altitude, RMB a decis să ofere dimensiunile roților în funcție de mărimea cadrului. Mărimile mici vor veni cu roți de 27.5, cele medii vor avea opțiunea de 27.5 sau 29 iar mărimile L și XL vor veni doar cu roți de 29. Mărimea S are un toptube curbat în timp ce mărimile de la M în sus au toptube drept, oferind aceiași înălțime între picioare ca mărimile L și XL.

Pe lângă mărimile roților dedicate, Rocky Mountain montează pe fiecare bicicletă amortizoare cu reglaj specific. Suspensia Smoothlink oferă o cursă inițială suplă, oferă suport la mijlocul cursei și e progresiv pe final, iar RMB s-a asigurat ca toți riderii să beneficieze de aceiași calitate a rulajului folosind amortizoare cu reglaj personalizat pentru fiecare dimensiune de cadru. Mărimile XS și S au fost proiectate împreună cu un amortizor mai scurt.

O noutate la Altitude 2021 e posibilitatea reglării lungimii chainstay-urilor. Un flip-chip adăugat la dropout-uri poate scurta sau mări zona din spate cu 10 mm pentru ca riderii să poată să aleagă între un comportament agil și jucăuș sau unul mai stabil la viteză mare. Rocky Mountain oferă propriul sistem de prindere a etrierului care se modifică ușor prin rotire pentru a fi compatibil cu modurile Short și Long. Din acest motiv, discul spate poate fi doar de 180 mm, însă acesta ar trebui să acopere nevoile a 99% dintre rideri.

Altitude folosește chip-ul Rocky Mountain Ride 9 ce permite modificări minore de geometrie și reglarea fină a amortizorului.

Unghiurile cadrului se modifică cu aproximativ 1 grad de la poziția 1 la poziția 9, așa că nu sunt modificări mari. În schimb chip-ul are o influență mare asupra funcționării amortizorului, așa că e important să se găsească poziția optimă pentru terenul și stilul de dat al fiecăruia.

În tabel apar specificațiile Altitude, dar se remarcă unghiul furcii între 64.4 și 65.5 grade (același pentru ambele mărimi de roți) și unghiul tijei de șa de 75.4-76.5 grade. Reach-ul la mărimea M este între 449-461 mm iar chainstay-ul se poate regla între 425-439 mm pe modelele de 27.5 și 436-449 mm pe cele de 29.

Se remarcă sistemul de prindere a amortizorului, care ar putea fi o idee interesantă de la RMB care poate astfel să modifice cinematica suspensiei alterând forma acestuia în loc să modifice tot triunghiul față. Sistemul se regăsește doar la modelele din carbon.

Altitude folosește un chain guide One-Up Components V2 prins cu sistemul Canadarm. Altitude este dotat și cu sistemul Canadian Shield, o protecție ce acoperă cablurile între triunghiul față și stay-uri.

Cadrul Altitude din carbon are rutare internă complet ghidată a cablurilor, în timp ce cadrele din aluminiu au porturi mari cu acces facil. Rutarea RMB e universală, permițând frânei spate să fie montată pe orice parte.

Altitude 2021 folosește o ureche nouă de schimbător de la RMB; dar în modul Long poate folosi și urechea universală SRAM. Cadrul e protejat sub downtube și pe chainstay-uri.

Gama Altitude 2021 are o mulțime de modele astfel că descrierea lor ar fi foarte lungă, se pot vedea toate pe pagina producătorului.

Furcile pe modelul Altitude 29 sunt fie Fox cu offset de 44 mm, fie RockShox cu offset de 42 mm. Există spațiu pentru anvelope 29×2.6 iar cadrul acceptă foi între 30-36t. Cadrul de 27.5 folosește furci cu offset de 37 mm și poate accepta foi de 30-34t. Anvelopele maxime sunt tot de 2.6.

RMB a anunțat și greutatea bicicletelor. Modelul 29 Carbon 90 Rally Edition are 14.65 kg iar 29 Alloy 70 are 16.05 kg, ambele în mărimea M. Modelele de 27.5 au în medie cam 200 g mai puțin decât echivalentul de 29. Un cadru L 29 cu amortizor Fox X2 are 3.4 kg.

Modelele din carbon:

  • Carbon 99 – $9999
  • Carbon 90 Rally Edition – $9099
  • Carbon 70 – $6999
  • Carbon 70 Coil – $6999
  • Carbon 50 – $5499
  • Carbon frameset – $3699

Modelele din aluminiu:

  • Alloy 70 – $5249
  • Alloy 50 – $4299
  • Alloy 30 – $3499

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 1 =