Acum citesti
Rock Machine prezintă noutățile 2015 la Eurobike

Rock Machine a periat gama de biciclete pentru 2015 și le-a înzestrat cu un aspect mai colorat, mai sportiv, deci mai atractiv. Noutatea cea mai importantă însă este reprezentată de noul Blizzard care după un sezon lipsă a revenit în forță cu un concept total diferit.

rock_machine_blizzard_am

Nu va mai rula pe roți de 26 de inch, ci pe unele de 27.5 inch, în versiunea cu suspensii de 140mm și pe roți de 29 de inch în versiunea cu suspensii de 120mm. Astfel, Rock Machine atacă serios segmentul All-Mountain, o simplă privire asupra echipării modelului de vârf oferind suficiente lămuriri în acest sens: furcă Rock Shox Pike, sistem de transmisie Shimano XT sau tija de șa reglabilă KS. Bineînțeles, acest model de top din gama producătorului va juca la nivel global în clasa bicicletelor mid-level, iar după cele menționate, Blizzard va avea un preț cât se poate de atractiv.

rock_machine_blizzard_29er

Deși nu par a fi mari diferențe între cele două versiuni, modelul cu roți de 29 de inch are amortizorul de spate amplasat diferit, acesta fiind prins de partea superioară a triunghiul frontal al cadrului și nu de cea inferioară. Totodată furca diferă, la fel și tija de șa care este fixă (reglabilă manual) sau anvelopele, care provin de la Schwalbe, modelul Rocket Ron. Link-ul suspensiei, cel care este elegant marcat prin culoarea albastră este însă similar.

În segmentul bicicletelor de Cross Country cu cadru din carbon, Rock Machine va oferi modelul Explosion care a suferit mici modifăcri față de anul trecut. De ordin estetic, acestea sunt aproape insesizabile cu mențiunea că vopseaua nu mai este lucioasă ci mată. Furca și sistemul de transmisie rămân neschimbate, însă Explosion va fi dotat cu roți și cu anvelope noi pentru a mai scădea din greutate. Bicicleta reprezintă astfel vârful de gamă al cehilor, fiind construită în jurul unui cadru din carbon.

rock_machine_explosion_2015

În ceea ce privește modelele de intrare, versiunea cu roți de 27.5 inch, botezată El Nino va fi o idee mai scumpă decât cea cu roți de 29 de inch. El Nino 60 va fi oferit pentru 599 de euro și va fi echipat cu o furcă Suntour XCT cu o cursă de 100mm, anvelope Schwalbe Smart Sam în versiunea de bază, schimbător de pinioane Shimano Alivio sau frâne mecanice pe disc de la Tektro.

rock_machine_el_nino_2015

Manhattan 90 va reprezenta entry-level-ul din gama bicicletelor 29er și cum aminteam mai devreme, va fi mai ieftin cu 100 de euro decât modelul cu roți de 27.5 inch. Va utiliza un schimbător de pinioane Shimano Acera, un angrenaj din gama Shimano Non series și o furcă Suntour XCT. Din punct de vedere vizual, bicicleta se apropie foarte mult de modelul de top, Explosion.

rock_machine_manhattan_2015

 

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 3 =